Reply To: Odg: Prisilno slijetanje putničkog aviona zbog namaza

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Prisilno slijetanje putničkog aviona zbog namaza Reply To: Odg: Prisilno slijetanje putničkog aviona zbog namaza

#13991
AvatarAnonimno
Neaktivan

Es-selamu ‘alejkum !

A pogledaj sta su sve oni pisali u njihovom probosnjackom-nacionalnom glasilu o ovoj stranici i mudzahidima uopste, samo zato sto ih opominjemo sa dokazima. Kazem nacionalnom jer vecina njihovih clanaka su tekstovi koji pozivaju u ono njihovo “bitno je biti bosnjo”, “prioritet je biti bosnjo”, “bosnjaci se na popisu moraju izjasniti samo kao bosnjaci” iako je nas Gospodar jasno odredio kako se trebamo identifikovati (i u politickom i u socijalnom i u nacionalnom smislu) samo kao MUSLIMANI iz BiH, iz Sandzaka, sa Kosova, iz Turske, Arabije itd itd.
Vade se na tome da Allahovi robovi koji se identifikuju svuda pa i na popisu samo kao MUSLIMANI, da oni mijesaju naciju i vjeru (sto je sekularisticka teza) a Allahovi robovi ne prihvataju sekularizam i kafirsku nacionalnu promjenu iz MUSLIMAN u BiH u “bosnjak” vec naprotiv teze da Allahov zakon bude jedini zakon koga trijebamo slijediti. ……

Brate Halide, smatram sa dokazom da, iako su (saff) možda u naslovu sa “Bitno je biti Bošnjak” nekome na prvi pogled dostavili pogrešnu poruku, ali kada kažu da se Bošnjak izjasni kao Bošnjak, a u rubrici vjeroispovijesti kao musliman, kršćanin ili jevrej, na popisu slijedeće godine, onda nebi smijeli na osnovu njihovih drugih grešaka biti nepravedni i tražiti kod oponenta na prvi pogled dvosmislene sintagme da bi ih kasnije svjesno ili ne, protiv njih upotrijebili u raspravi, kao što oni obično rade.

Kaže Uzvišeni u 49. poglavlju Kur'ana a.š. :

[attachment=258]49_13.png[/attachment]

“O ljudi, Mi smo vas od muškarca i žene stvorili i plemenima i narodima vas učinili da biste se upoznali. Najugledniji od vas kod Allaha je onaj koji Ga se najviše boji; Allah, uistinu sve zna i nije Mu skriveno ništa.” /13/

“O ljudi, Mi smo vas od muškarca i žene stvorili i plemenima i narodima vas učinili da biste se upoznali…”, tj. kako bi se postiglo međusobno upoznavanje unutar i van plemenske zajednice. Prenosi Ebu-Isa et-Tirmizi od Ebu-Hurejrea,r.a., a on od Poslanika, sallalahu ‘alehji ve sellem, koji je rekao: “Upoznajte svoje porijeklo, time ćete učvrstiti rodbinske veze, jer, zaista rodbinske veze donose ljubav u porodici, bogatstvo u imetku i produžuju život.” Zatim kaže da je ovaj hadis “garib” i ne zna se za neku sličnu verziju. (Tefsir od Ibn Kesira)

Razumijem bojazan da neki nesretnik može upasti u pagansko pretjerivanje sa svojom nacijom, ali to neće učiniti samim tim što se neko izjasni da je Bošnjak po porijeklu ili Srbin po porijeklo, tā naša je obaveza da upoznamo svoje porijeklo ako ćemo dosljedno slijediti sunnet.
Poslanik, sallallahu ‘alejhi ve sellem, za sebe je rekao: ”Ja sam najčistokrvniji Arap, ja sam Kurejšija, i povjeren sam plemenu Benu Sa'd ibn Bekr na dojenje”. Ibn Hišam (1/168)

Razumijem i da mnogi građani ove države su u smunji sa svojim porijeklom i da su dezorijentisani što iz ličnog neznanja, tako isto zbog kompleksa koji se udomaćio u umovima mnogih, zbog propagande onih koji su od prvog dana kada su Osmanlije kročili na ove prostore sijali mržnju prema nama, a naročito onda kada su došli na vlast nakon 500 godina. Njihovo nastojanje da omaložavau Islam i Muslimane u Bosni na razne načine pa i tako što će nam stvoriti sliku da zapravo nemamo porijekla je više nego jasno, iako je poznato da su Bošnjaci kao narod postojali mnogo prije nego što su Osmanlije došli na Balkan za šta postoje mnogobrojni dokazi.

Najnoviji članci

Pratite nas na Facebooku

5,600LikesLikes