Reply To: Odg: Re: Situacija u Siriji (vijesti, tekstovi, video, foto)

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Situacija u Siriji (vijesti, tekstovi, video, foto) Reply To: Odg: Re: Situacija u Siriji (vijesti, tekstovi, video, foto)

#12729
AdminAdmin
Keymaster

Assadove snage izvršile pokolj u Damasku

U blizini sirijske prijestolnice pronađeno 100 tijela vezanih ruku

U prostorijama jedne državne bolnice u blizini Damaska pronađeno je 100 tijela vezanih ruku, saopštilo je sirijsko Udruženje revolucionarnih komiteta, javlja dopisnik agencije Anadolija.

Lokalni aktivisti su izjavili da su Assadove trupe i ranije pogubile mnogo osoba čija tijela su skrivali u mrtvačnici bolnice, te da ovo nije prvi slučaj pokolja režimskih snaga.

Prema izjavi lokalnih aktivista u mnogim sirijskim gradovima zabilježena su slična pogubljenja.

-Režimske snage se povlače

S druge strane, sukobi između snaga odanih predsjedniku Basharu al-Assadu i opozicije u mjestu Derkuš u okolini grada Idliba na sjeveru zemlje su smanjeni.

Mjesto Derkuš u Idlibu, u kojem su pobunjenici nedavno preuzeli kontrolu juče je bilo meta Assadovih tenkova i vojnika, koji su se povukli iz Cemiliye, Amuda i Zerzura prema Idlibu.

Među Sirijcima koji su danas prebjegli u Tursku iz ratom zahvaćene zemlje nalaze se i jedan poručnik, te dva vojnika koji su preko granice došli do provincije Yayladagi, nakon čega su prebačeni u izbjeglički kamp Apaydin.

Devet ranjenih osoba prevezeno je do granice odakle su ambulantnim kolima prebačeni u različite bolnice u Hatayu.

(Anadolija)

Najnoviji članci

Zabranjeno je tražiti vlast

0
Ebu Musa el-Eš'ari, radijallahu anhu, pripovijeda da je jednom prilikom, zajedno s još dvojicom svojih saplemenika, ušao kod Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem. Jedan...

Pratite nas na Facebooku

5,580LikesLikes