Reply To: Odg: Re: Situacija u Siriji (vijesti, tekstovi, video, foto)

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Situacija u Siriji (vijesti, tekstovi, video, foto) Reply To: Odg: Re: Situacija u Siriji (vijesti, tekstovi, video, foto)

#13908
AdminAdmin
Keymaster

gariib post=8815 wrote:

Im Muslim dont panik,poslusaj govor ponovo od 3,mn i 10,sk.Do3,mn i 25 sk.
Zove ih Bracom one koji ce da maknu jednog taguta kao eseda a donuce drugog taguta koji ce da ga postavi obama…
Mislio sam da je u prevodu greska ali i po ruskom zovese Brat i slusam njegof glas i zaista on kaze “Braca”!?

I, da li je Dokka sada musliman? Online si, pa očekujem da ćeš brzo odgovoriti.

RPG Moj nik je bio Online ali ja nisam bio prisutan da ti odma odgovorim,Halali, Prije nekoliko dana ovde na forumu se postavilo nekome isto ovakvo pitanje,”sta kazes da li je ovaj musliman ili kafir”i reklismo da je ovo svojstvo havaridza,i bi te zamolio RPG odbaci od sebe ovo svojstvo,ovo nije Svojstvo Resulullaha s.a.w.s. niti Ashaba.

Ja ne ispitujem tvoju akidu, već sam zahtijevao da pojasniš svoj stav, jer na osnovu onoga što si rekao i tvojih ranijih postova slijedi da Umarov nije musliman, jer je eto nazvao “mušrike” muslimanima. Od samog početka sam imao mišljenje da si haridžija ili blizak njima, ali upravo zbog toga što ehli sunnet ne ispituje akidu ljudi, ti si dogurao do svog 118 posta. A interesantno je kako se današnje haridžije “vade” na govor o ispitivanju akide, kad god negdje gostuju i neko ih zapita o njihovim nakaradnim stavovima.

A ja pitam vas dvojici {Ako neko ratuje da makne jednog taguta i hoce da donese drugog taguta koji ce da mu ga postavi obama i slicni njemu,da li je ovaj vas BRAT}???

Ne, nije taj naš brat, niti je on Dokin brat, ali ono što vas, između ostalog, čini haridžijama je upravo odnos prema dvosmislenom govoru učenjaka i muslimana uopšte, te uvijek iz takvog govora izvučete samo ono značenje koje zadovoljava vaše bolesne insinuacije.

Da pojasnim, Doka Umarov, Allah ga sačuvao, u više navrata govori kako muslimani ne treba da se bore i plodove svoje borbe prepuste drugima, te kako njihov cilj ne smije biti samo sloboda, tj. oslobođenje od okupacije ili diktature, već uspostava Šerijata. U svom ranijem govoru, Umarov je spomenuo neke države pa i BiH navodeći kako su muslimani ginuli uzalud, jer su se oslobodili od jednog okupatora a nisu uspjeli uspostaviti Šerijat, već je došao drugi okupator ili tagut. Iz pve njegove izjave su ranije haridžije zaključile da u BiH nije bilo džihada te da su mudžahidi u stvari bili borci za demokratiju, a iste hariždije iz ovog govora Umarova zaključuju da je on sada mušrik/kafir. Da nas Allah sačuva bolesnih haridžijskih umova!

Dakle, Umarov govori u više navrata da muslimanima ne smije biti cilj svrgavanje jednog taguta, kako bi prokrčili put dolasku na vlast drugom tagutu, već se muslimani moraju potruditi i istjerati stvar do kraja – uspostave Šerijata.

Također, u svjetlu događaja na Kavkazu, Umarov govori o grupi ljudi koji su napravili fitnu na Kavkazu, a neki od njih se sada bore i u Siriji. Sjećamo se fitne kada je grupa kavkaskih mudžahida pod vođstvom Muhenneda i Aslanbeka odbila prisegu Umarovu, jer se nisu slagali sa njim u nekim pitanjima.
Također, kavkaske murdžije i ihvanije zagovaraju ostavljanje trenutačnog džihada na Kavkazu, jer po njima nije sada mudro voditi džihad za Šerijat, dok su isti učestvovali u Prvom čečenskom ratu 1994-1996 protiv Rusa.

Stoga, Umarov se obraća ovim muslimanima koji su njegova braća u vjeri, a koji učestvuju u džihadu, da bi na kraju ostavili plodove džihada drugom tagutu. Izjava Doke Umarova ima isključivo ovaj smisao, i tu je i te kako u pravu. Mudžahidi su se u BiH borili da bi se oslobodili od četničko-ustaške agresije, da bi na kraju došao na vlast srpsko-hrvatsko-bošnjački tagut. Ali, može li se reći da u BiH nije bilo džihada?? Nikakao! To je stav haridžija, koji niti razumiju propise džihada niti razumiju Šerijat. Džihada ima više vrsta, dok je jedan džihad uspostave Šerijata, drugi može biti džihad nanošenja štete neprijatelju ili odbrane života muslimana. Doka upravo govori o tome kako džihad ne smije prestati do uspostave Šerijata.

A kako Doka može nazivati svojom braćom ljude koji se u Siriji bore za uspostavu demokratije, dok protiv takvih na Kavkazu vodi rat i ubija ih!? No, haridžijski bolestan um i slijepo srce ne vide dalje od svog nosa!

Stoga, garibe, potrudićemo se da ovo bude tvoj posljednji post na ovom forumu. Iako smo te ranije zamolili da se više nejavljaš, ti si se ponovo javljao, uvijek sa novom dozom licemjerstva i prikrivanja svojih stavova. Ovoga puta si izdržao najduže!

Najnoviji članci

Propis učenja Bismile na sjedenju u namazu

0
Ne prenosi se ništa vjerodostojno od Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, o učenju bismile na početku tešehuda (sjedenja u namazu). To se prenosi...
izrael u blokadi

Izrael u blokadi

Pratite nas na Facebooku

5,591LikesLikes