Reply To: Odg: Re: Situacija u Siriji (vijesti, tekstovi, video, foto)

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Situacija u Siriji (vijesti, tekstovi, video, foto) Reply To: Odg: Re: Situacija u Siriji (vijesti, tekstovi, video, foto)

#13155
AdminAdmin
Keymaster

Sirijska vojska TNT bombama razara naselja

Najviše predstavničko tijelo sirijskih pobunjenika Sirijsko revolucionarno vijeće (SRGC) saopćilo je da su snage predsjednika Bashara al-Assada tokom dana nastavile sa artiljerijskim dejstvom na pobunjenička naselja i da su u zračnim napadima koristili TNT bombe.

U saopćenju SRGC-a se navodi da su TNT bombe, koje su bacane iz ratnih aviona i helikoptera sirijske vojske na naselja Damaska, Halepa i drugih gradova svojom snažnom eksplozijom i razornom moći devastirala kompletne blokove zgrada i uzrokovale veliku paniku i strah sirijskog naroda. Ovi napadi su ocijenjeni kao “zločin protiv čovječnosti“.

Siria Network News (SNN) je objavio snimke na kojima se jasno vidi kako sirijski vojnici bacaju TNT bombe na naseljena mjesta u toj zemlji. SNN je saopćio da su snimak mobitelskom kamerom kupili od sirijkog vojnika koji je snimao kolege tokom akcije.

Međunarodne hummanitarne organizacije su saopćile da je u vojnim operacijama sirijske vojske od početka narodne pobune u martu prošle godine u ovoj zemlji poginulo više od 38 hiljada ljudi, devastirano više od 2,8 miliona zgrada, a ranjeno i raseljeno na stotine hiljada Sirijaca.

(Anadolija)

Najnoviji članci

Ni jevreji, ni kršćani neće biti tobom zadovoljni sve dok ne...

0
"Ni jevreji, ni kršćani neće biti tobom zadovoljni sve dok ne prihvatiš vjeru njihovu." (Kur'an, 2:120) Ovo je stvarni problem. Njima (jevrejima i krščanima, op.rec.)...
kraljevska ulema

Židovi muslimanskog ummeta

Pratite nas na Facebooku

5,582LikesLikes