Reply To: Odg: Restauriran objekat za cinjenje shirka.

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Restauriran objekat za cinjenje shirka. Reply To: Odg: Restauriran objekat za cinjenje shirka.

#8159
Avatar
Anonimno

Andol napisao/la:

Čekaj, zar si protekfirio čovjeka bez konsultacija sa učenima? Koga si od učenih konkretno pitao da bi protekfirio ovog čovjeka? Ili si spustio tekfir samostalno?

Slažem se stobom akhi da nije običnom muslimanu dozvoljeno tekfiriti U KOMPLIKOVANIM MESELAMA U KOJIMA SU SE UČENJACI RAZIŠLI, a ne u svim meselama, kako to neki žele reći..Ti si u pravu po ovom pitanju a moja malenkost je pogriješila.

Postoje djela koja ako ih čovjek učeni automatski prestaje biti musliman, gdje su svi učenjaci ehlu sunneta saglasni da su to djela kufra i širka. A što se tiče onoga kod koga se nađu djela koja si spomenuo nema sumnje u njihov riddet i takav se proglašava kafirom bez konsultacije sa učenima.

:barek:

Novo na sajtu

cilj i smisao vježbanja

Cilj i smisao treniranja borilačkih vještina, trčanja i sportskih vježbi

Krajnji cilj i smisao svih spomenutih vještina (trčanje, borilačke vještine, sportske vježbe, op. PV), poznatih u početku islama pod zajedničkim imenom el-furusijja (viteštvo), bio...

Iskušenja srca

grijesi ogranicavaju um

Grijesi su uzrok ograničenja uma