Reply To: Odg: Restauriran objekat za cinjenje shirka.

#8161
AvatarAnonimno
Neaktivan

Jaseer 2012 post=2495 wrote: Andol napisao/la:

Čekaj, zar si protekfirio čovjeka bez konsultacija sa učenima? Koga si od učenih konkretno pitao da bi protekfirio ovog čovjeka? Ili si spustio tekfir samostalno?

Slažem se stobom akhi da nije običnom muslimanu dozvoljeno tekfiriti U KOMPLIKOVANIM MESELAMA U KOJIMA SU SE UČENJACI RAZIŠLI, a ne u svim meselama, kako to neki žele reći..Ti si u pravu po ovom pitanju a moja malenkost je pogriješila.

Postoje djela koja ako ih čovjek učeni automatski prestaje biti musliman, gdje su svi učenjaci ehlu sunneta saglasni da su to djela kufra i širka. A što se tiče onoga kod koga se nađu djela koja si spomenuo nema sumnje u njihov riddet i takav se proglašava kafirom bez konsultacije sa učenima.

:barek:

Eh bas lijepo. U prvom odgovoru od Andola, brat ti je lijepo razbio subhu o vrjednovanju ljudi po njihovim titulama. Pogotovo ako su zavrsili na fakultetima gdje je govoriti protiv taguta haram.
I drugo, tvoje slaganje sa bratom Andolom je u kontradiktornosti sa stavom kojeg si iznio u prvom dijelu komentara prema bratu ex-panteru.
Mislim da je dedo-doktor iz Chikaga jasno i glasno bez prisile i svjesno iznio dovoljno stavova koji ga izvode iz okrilja islama i gdje nije
potrebno traziti konsultaciju ucenih po pitanju propisa o njemu.
Mislim da trebas traziti halala od brata ex-pantera.
Da ne ispadne: vamo napadam iz neznanja a kad mi neko malo uceniji objasni, onda se slazem”.
Hocu rec da nebi ispalo munaficki.

Najnoviji članci

Kultura kletve i proklinjanja ashaba i majki vjernika kod šiija

0
Pustimo da sami šijitski autoriteti govore o svom ubjeđenju, ali bez tukje - pretvaranja! Pogledajte pogana ubjeđenja šiizma - idolopokloničke sekte koja se krije iza islama. Šije lažu i potom proklinju najveće svetinje islama.

Pratite nas na Facebooku

5,588LikesLikes