Reply To: Odg: Revolucija . .smutnja ili milost?

#6120
Anonimno
Neaktivan

Posebno priznanje i zahvalu iskazujem državi Katar koja je od samog početka stala na stranu revolucionara i boraca za pravdu i istinu pozivajući arapske vladare da poslušaju glas svog naroda.

Katar je država koja sudi tagutskim zakonom, a to je veći grijeh od ubijanja muslimana! Pitam se šta bi dotični rekao kada bi muslimani “pravedne države” Katar ustali i zahtijevali uspostavu Šerijata?

Hvala i televiziji El-Džezira koja je svojim kontinuiranim i objektivnim praćenjem dešavanja na arapskoj pozornici doprinijela u borbi za pravdu i istinu. El-Džezira je bila i još uvijek je jedini „glasnogovornik“ arapskih revolucija.

Sve dok Amerika te revolucije ne počne nazivati ekstremnim i terorističkim. A ako se to desi, brzo će Al-Džezira izvještavati o terorističkim demonstrantima koji se bune protiv legalnih vlasti, baš kao što na taj način izvještava o mudžahidima Iraka, a prije svega Somalije. I još nešto, sve dok revolucije idu u korist Muslimanskog bratstva (sekta ihvanija) Al-Džezira će “objektivno” izvještavati o njima. Ali će zato ocrniti svaki pokret koji je u sukobu sa ihvanijskom sektom, kao što to Al-Džezira radi sa Eš-Šebabom i mudžahidima Iraka. Zajedničko za Eš-Šebab i mudžahide Iraka jeste što se i jedni i drugi oružano bore protiv ihvanija, koji su na strani tagutskih vlasti i na platnom spisku neprijatelja islama.

P.S. Moje mišljenje o šejhu Jusufu al-Qaradaviju je da je on jedan od poznatih alim sa obimnim znanjem međutim ima neki grešaka i pogrešnih stavova o kojima je ulema govorila i tu ga ne slijedim ali s druge strane neću o njemu govoriti negativno

Da si u redovima mudžahida koji se bore za uspostavu Šerijata, ne vjerujem da bio ovo rekao, pogotovo kada protiv tebe uperi oružje čovjek koji brani taguta slijedeći fetve Kardavija. Kod muslimana nema i ne smije da ima ikakav kredibilitet čovjek koji je izdao fetvu da je muslimanu dozvoljeno da učestvuje u američkoj vojsci koja okupira Afganistan, a Kardavi je to uradio, baš kao što je prije te fetve žestoko kritikovao talibane, baš kao što danas staje na strani Kadirova, a protiv mudžahida Kavkaza, baš kao što je stao na stranu somalijskog taguta i američkog poslušnog psa Ahmeda Šerifa, baš kao što je žestoko kritikovao mudžahide Iraka, baš kao što hvali tagute, ešarije i maturidije…

Ne samo on, nego i onaj ko ovakvog čovjeka smatra učenjakom koji se slijedi ne zaslužuje kredibilitet kod muslimana.

Najbolji odgovor na pitanje o šejhu Jusufu Qaradawiju je dao šejh Imad al-Misri

Znam da će nekima izgledati prejako, ali je bolna činjenica da je Imad el-Misri porekao mnoge svoje stavove, počevši od demokratije pa do stava prema mudžahidima. Dovoljan je musibet Imadu što odgovara na pitanje na sajtu bivšeg špijuna austirjske tajne službe Sulje Bahtića, koji je i sam priznao da je za svotu od 800 Eura špijunirao braću u Porčinom džematu u Beču. I nakon što je Imad upozoren o kome se radi (o Sulji Bahtiću), Imad je i dalje nastavio sa odgovaranjem na pitanja za ovaj sajt. A dovoljno je pogledati o kakvom je sajtu riječ, pa da se shvati kakvi mogu biti saradnici tog sajta.
Na žalost, mnogi se kite starom slavom i naivnošću muslimana.

Sejh Qaradavi je veliki alim, a smijem da kazem i da je mudztehid

Jašta, Kardavi je to dokazao fetvama o dozvoli kamate, muzike, a gore od toga dozvoljenosti učestvovanja u vojsci koja ubija muslimane. Sramota je za jednog Imada da izgovori ovako nešto.

Kada znamo njegovu biografiju i koliko je pomagao islamu i muslimanima, znat cemo koliko je sam Sejh zasluzan da svi dovimo za njega.

Ljudi koji slijede Kardavija se oružjem bore protiv mudžahida Iraka, Somalije, a riječima U SVIM DRUGIM DRŽAVAMA! Ihvanije su danas, pored murdžija, najžešći protivnici mudžahida od svih islamskih sekti.

Na nama je da ga slusamo kada potrefi, i kada ima saglasnost sa vecinom ucenjaka, a necemo ga slijediti kada naidjemo na nesto sto je suprotno vecini ucenjaka

Od kada je to većina učenjaka postala dokaz u vjeri?? Ko je to rekao? Konsenzus učenjaka jeste dokaz u vjeri, ali ne i većina učenjaka. Većina učenjaka je stava da ostavljanje namaza nije kufr, ali nepobitni dokazi govore suprotno. Na kraju krajeva, zar šejhul islam Ibvn Tejmijje nije bio manjina u svoje vrijeme, zapravo bio je sam protiv “većine učenjaka”. Isto sa šejhom Muhammedom ibn AbdilWehhabom. Ovaj govor Imada je svjesno ili nesvjesno direktan udarac na selefije, čiji su učenjaci, spram ostalih, uvijek bili manjina!!!

I ovakav stav treba da bude prema svim ucenjacima ehlu suneta wel dzemata.A, Allah najbolje zna.

Ko je to od učenjaka ehli sunneta rekao da je Kardavi učenjak ehli sunneta? Detaljnije:
http://www.putvjernika.com/Downloads/Islamske-knjige/Jusuf-Kardavi-na-vagi-serijata.html

Samo bih na kraju da napomenem, da sam ja otvoren za diskusiju, ako se neko ne slaže sa ovim neka iznese dokaze, a ja ću prihvatiti svaki nepobitan dokaz i shodno njemu izmjeniti svoj stav, ako dokaz to zahtijeva.