Reply To: Odg: Revolucija . .smutnja ili milost?

#6197
Anonimno
Neaktivan

Jaseere ne volim da teram inat, jer se ovde ne radi o teranju inata nego o svetosti vjere i vjerskih propisa. Ne mozes poredjati Karadawija i ucenjake ehli sunneta. Vidim spominjes da je Ebu Hanife bio stava da djela nisu sastavni dio imana, a jesili procitao dokaze koje je posedovao za to. Ja kada sam citao o njegovim dokazima za to da nisam procitao odgovor na te stavove pomislio bi de ja to jedina istina, jer je posedovao jake argumente, ali mu je ulema ehli suneta odgovorila na te njegove greske i postoje predaje u kojima se spominje da je Ebu Hanife menjao te stavove i prihvatio istinu.

A sada molim te pojasni mi gde je to ulema ehli suneta raspravljala o tome da li su ehli kitabije nasa braca ili nisu, kada ih je Allah u Kur'anu nazvao nevjernicima, koji je od ucenjaka ohalalio kamatu ako je mali procenat, kada je Allah jasno zabranio kamatu, koji je od ucenjaka ehli suneta dozvolio da musliman ode u vosjku nevjernika da ratuje protiv muslimana, i tako dalje i tako dalje.

Stvano su tvoji stavovi zbunjujuci, vidim na drugim temama kako pises protiv tagute, a ovde branis branioca taguta.

Kad bi se istrazivale fetve Karadawija doslo bi se do zakljucka da ovo sto sam ja napisao ovde je previse blago, jer taj covjek nema sta nije dozvolio ljudima od harama (cak je i zenama dozvolio da glume u filmovima, i jos mnogo gore stvari od toga).

Da te podsetim kad je Allahov Poslanik ucio ajet :
ٱتَّخَذُوٓاْأَحۡبَارَهُمۡ وَرُهۡبَـٰنَهُمۡ أَرۡبَابً۬ا مِّن دُونِ ٱللَّهِ وَٱلۡمَسِيحَٱبۡنَ مَرۡيَمَ وَمَآ أُمِرُوٓاْ إِلَّا لِيَعۡبُدُوٓاْ إِلَـٰهً۬ا وَٲحِدً۬ا‌ۖلَّآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ‌ۚ سُبۡحَـٰنَهُ ۥ عَمَّا يُشۡرِڪُونَ
“Oni su,pored Allāha, za gospodare uzeli svećenike svoje i monahe svoje i Mesīha, sina Merjemina, a naređeno im je da samo jednom Bogu ‘ibādet čine. Nema boga osim Njega. On je vrlo visoko iznad onih koje oni pored Njega obožavaju.” (prevod značenja sure Et-Tevba, 31)
Pa mu je Adijj ibn Hatim rekao: O Allahov Poslanice ali mi ih nismo obozavali, pa mu je Poslanik sallallahu alejhi we sellem rekao: Zar vam nisu naredjivali ono sto je Allah zabranio, a zabranjivali ono sto je Allah naredio, pa je Adijj rekao: Da, pa mu je Poslanik rekao: E to je vase obozavanje njih.

Sada kada bbi ja rekao za Karadawija da je slican svestenicima ne bih pogresio a Allah najbolje zna.

Ovim ne zelim da se natezem stobom, ovo pisem zbog haqqa, a i poznata je stvar da Karadawi sebe pripisuje esarijama, a to je sekta u Islamu, tako da on nikako ne moze biti ucenjak ehli sunneta.