Reply To: Odg: Revolucija . .smutnja ili milost?

#6216
Anonimno
Neaktivan

Brate Andol da te Allah nagradi .. pročitao sam ovu fetwu od šejha Qaradavija o dozvoljenosti učešča u američkim okupatorskim poduhvatima protiv muslimana..zaista krupna stvar da Allah sačuva!
Ispravan stav je da nije dozvoljeno učestvovati u bilo kojem vidu pomaganja kafira protiv muslimana kao što reče jedan daija: ‘Nije im dozvoljeno pomagati pa makar im čovjek krompir gulio jer se bojati riddeta takve osobe’ a gdje je još uzeti pušku i ubiti brata muslimana koji se bori da riječi Istine budu gornja a riječi nevjernika donja.

Evo još jedne pogrešne nazovi fetve na tu temu:

Stav o odlasku vojnika na Bliski istok
Friday, 04 July 2008 10:36
Pitanje

Kakav je stav Islamske zajednice i islama prema ljudima muslimanima iz BiH koji idu kao vojnici “američkih vojnih snaga” na Bliski istok, sada kao i pješadija? Da li im u slučaju ako poginu treba klanjati dženaza?

Odgovor

Islamska zajednica, koliko je nama poznato, nema zvaničan stav o ovom pitanju. Islamska zajednica nikome nije preporuila ni da ide, niti da ne ide u Irak ili bilo gdje drugdje. Odluku o slanju vojnika donosi Predsjedništvo BiH i to je u domenu njihove nadležnosti. (ovdje se radi o dosljednoj primjeni čuvenog principa : caru carevu, Bogu božije!

odg.prof. dr. Enes Ljevaković

Istinu je rekao šejh Porča u svom predavanju