Reply To: Odg: Rusenje kipova

Nova naslovna forums ISLAM Džihad Rusenje kipova Reply To: Odg: Rusenje kipova

#13739
AvatarAnonimno
Neaktivan

Njihova težina varira od 5 do 30 tona, pri čemu kameni blokovi po težini odgovaraju sličnim monolitima upotrebljenima u gradnji piramida u Meksiku i Egiptu, tvrdi Fondacija.
Piramida se prostire na površini od oko 53000 m2. Za ilustraciju, na tom bi se prostoru moglo smjestiti nekoliko najvećih katedrala. Volumen joj se procjenjuje na nekih 2,6 milijuna kubičnih metara, a težina joj iznosi preko 6,3 milijuna tona. Za izgradnju piramide upotrijebljeno je približno 2,5 milijuna kamenih blokova prosječne težine oko 2,6 tona. Ako je vjerovati Herodotovim zapisima, piramida je izgrađena u samo dvadeset godina. Za takvo što trebalo je postaviti 125000 blokova godišnje. Uz maksimalnih 350 radnih dana, svaki je dan trebalo postaviti 360 blokova. Ako su radili 12 sati dnevno, morali su postaviti 30 blokova na sat, odnosno 1 blok svake 2 minute?!? Problematiku vađenja kamena, prijevoza i podizanja takve težine na više od 100 m visine u doba kada nije korišten kotač, koloture, niti bilo kakvo željezno oruđe nećemo niti spominjati. Ovome treba dodati da su tijekom gradnje korišteni i puno veći blokovi dimenzija 4 x 2 x 2 metra, teški oko 30 tona. Sve to ne može ne izazvati divljenje jer se ovaj pothvat čak i uz svu današnju tehnologiju čini nemogućim.

I sada razmislite na rusenje ove piramide u vreme Sahaba sa obicnim Krampom,a mozda su Sahabe ostavili piramide zbog ovog,Ajeta: ponavljam kazem Piramide ne Kipova.
“Reci: “Putujte po svijetu, zatim pogledajte kako su završili oni koji su poslanike lažnim smatrali!”/en’aam-11

Najnoviji članci

Kako postupiti protiv nasilnika i griješnika iz redova muslimanskih vladara

0
Što se tiče džihada protiv vladara i kraljeva, to će se učiniti time što ćemo ih savjetovati i upozoravati podsjećanjem na njihove obaveze i...

Pratite nas na Facebooku

5,606LikesLikes