Reply To: Odg: Saff o pokretu Eš-Šebab

Nova naslovna forums ISLAM Islamske teme – razno Saff o pokretu Eš-Šebab Reply To: Odg: Saff o pokretu Eš-Šebab

#13507
AvatarAnonimno
Neaktivan

eselamu alejkum, kada sam vam postavio proglas šejha Gunejmana znao sam da vii tekfirovci nećete prihvatiti taj proglas i da ćete, umjesto da nešto naučite od šejha i da javno priznate svoje greške, vi nastaviti sa svojim besmislenim pričama o svemu i svačemu što nema veze sa pravom istinom. Vi tekfirovci ste zanimljiv milet, svoje se besmislene priče uvijek držite ko pjan plota. Zato vam moram prenijeti najvažniji dio šejhovog proglasa. ” ŠTO SE TIČE POJEDINAČNOG TEKFIRA NEMA DRUGE OSIM DA SE RAZJASNI, POJASNE DETALJI I DA SE GLEDA NA U UZROK I RAZLOG TOGA. NA POJEDINCA SE NE SPUŠTA PROPIS OSIM DA SE ZNA NJEGOVO STANJE, ZATIM DA SE NAD NJIM USPOSTAVI DOKAZ I OTKLONE SUMNJE”.
Dakle, vi kada tekfirite neke ljude morati znati njihovo stanje u svim detaljima, morate znati njihovo privatno stanje, morate imati dokaz i otklonuti sve sumnje. Dosta uslova. Međutim, vi ne tražite nikakve dokaze, ne ulazite u stanje svakog pojedinca, ne postavljate nijedan od 72 razloga opravdanja. Vi širite mržnju, istjerujete ljude iz islama, uživate u tom sportu. I onda jedan drugom pišete pohvale.
NA kraju, proglas šejha Gunejmana je za ljude koji žele da slijede Allahovu istinu a za vas kojima je najvažnije da po cijeli dan tragate ko nije musliman ne trebaju nikakve lekcije, vi ste svoje lekcije davno promašili.
Vaš vođa Erpidži ( za neupućene RPG je virtuelni identiet Idrisa Bilbanija) vas kljuka fetvama zbog kojih ćete se mnogi od vas kad tad pokajati.

Najnoviji članci

Nakon hemijskog napada, rusko-režimske snage bombardovale bolnice kako bi uništile dokaze

0
Prije tri godine, rusko-šijitske snage su bombardovale grad Han Šejhun u Idlibu hemijskim otrovom sarinom. Ubijeno je i ranjeno nekoliko stotina ljudi, među kojima...

Pratite nas na Facebooku

5,595LikesLikes