Reply To: Odg: Saff o pokretu Eš-Šebab

#13724
AdminAdmin
Keymaster

Saffovac post=8606 wrote: eselamu alejkum, nedavno je šejh Imad el Misri dao direktan odgvor o NUSRETU IMAMOVIĆU I NJEGOVOJ DAVI. U nastavku vam prenosim njegov odgovor koji je dao na pitanje jednog Sandžaklije, koji čini se sljedbenik vaše tekfirske ideologije.

Serijatski stav prema menhedzu Nusreta Imamovica

Autor Šejh Imad el Misri

Pitanje: Esselamu alejkum, sejh kako si, kako tvoja familija, ja sam iz Sandzaka bio sam vas upoznao u Bocinu bio sam samo par dana tamo.

Zelio bih da mi odgovoris na privatnu poruku kakvo je tvoj serijatski stav prema menhedzu sejha Nusreta Imamovica i daija poput njega, je li to ispravno ili daije poput onih koji su otisli sa islamskom zajednicom znajuci da islamska zajednica vecinski podrzava sve novotarije, a jedan od najvecih problema je ajvatovica gdje se cini veliki sirk.

Odgovor: We alejkumu selam, brat.

Elhamdulillah dobro sam, a i familija je elhamdulillah….zao mi je, ne mogu se sjetiti tebe, al hajr inshallah…

Odgovorit cu na tvoje pitanje: Nusret i daije koje ga slijede imaju hajra, ne mogu da negiram, ali imaju katastrofalnu gresku.

Naime, pravi sljedbenici suneta slijede ono na cemu su se slozili ucenjaci ehlu suneta.

Medjutim oni (Nusret i njegove daije) kada zele neko svoje misljenje da opravdaju traze bilo kojeg ucenjaka koji odobrava to njihovo misljenje, tada ne gledaju ono oko cega su se slozili pravi ucenjaci, a kada taj isti ucenjak ima neko misljenje po pitanju neke mes'ele suprotan njihovom onda oni sakriju ono sto kaze taj ucenjak, jer im se to ne svidja, odnosno ne odgovara im.

A sto se tice islamske zajednice, pa njihove greske i novotarije su poznate i upozorili smo na njih i jos uvjek upozoravamo, i na nama je da popravimo i pojacamo islamsku zajednicu kao islamsku instituciju.

I sad kad poredimo greske kod nusreta i njegovih daija i greske kod islamske zajednice, kazem otvoreno da su greske islamske zajednice jasne svima nama; kako onima koji su dugo u vjeri tako isto i pocetnicima, ali greske kod ‘Nusreta’ nisu jasne za mnoge, skrivaju ih i lako je da u njih padnu mnogi.

A ja molim Allaha da popravi nasa stanja….ovaj odgovor mozes slobodno staviti na zid i pisati da je to moj odgovor.

Ovdje je tema “Saff o pokretu eš-Šebab”, a ne “Imad el-Misir od Nusretu Imamoviću”. S obzirom da ste vi Eš-Šebab proglasili tekfirovcima, tema se vodi u pravcu propisa tekfira, jer kada si napisao da je Eš-Šebab tekfirski pokret trebao si dokazati zašto je on tekfirski. Prošlo je par sedmica a ti nikako da nam daš definiciju tekfira iz čega se može zaključiti da, pored toga što iznosiš neistine (sjetimo se da si na početku negirao da si iz SAFF-a, pa potom priznao da jesi iz SAFFa), ti i ne znaš o čemu govoriš, tj. ne poznaješ temu o kojoj raspravljaš.

Dakle, ko je o kome šta rekao ostavi za neku drugu temu, a ovdje se drži teme i odgovori na moja pitanja, pa ćemo, ako budeš iskren u odgovri, inšaAllah, vidjeti vašu džehmijsku akidu i prezentirati je ljudima. Zabluda je reći za vas da ste murdžije, jer su murdžije imale šubhe po pitanju toga da li je djelo sastavni dio imana ili ne, dok vi imate šubhu da li je nešto iman ili kufr, vjera ili nevjera.

Hajde Saffovac, povrati svoje dostojanstvo i vodi raspravu kao muškarac, ako već ne možeš kao musliman (tj. islamskim ahlakom i metodologijom). Postavio si pitanje, pa sam odgovorio, sad je red na tebe. Obećao si i ispuni obećanje. Nemoj davati dvosmislene niti polovične odgovore . Hoću jasno i nedvosmisleno da odgovoriš na moja pitanja.

Evo, ja ću da ti olakšam, srž mojih pitanja postavljam ispod:

1. Šta je tekfir i kada pojedinac postaje kafirom, tj. kada se generalni tekfir spusta na pojedinca?

2. Pošto napadaš Eš-Šebab, a braniš (indirektno) talibane, reci mi da li je Karzai musliman ili nije, ako se zna da ratuje protiv talbina i Šerijata.

3. Čovjek tvrdi da vjeruje u Allaha, ali pri tom moli od mrtvih, upućuje im dovu i kaže da su oni njegovi zagovornici kod Allaha. Čak je i napravio kip umrlog, kako ne bi morao svaki put ići na kabur, već se moliti iz svog doma. Da li je ovaj čovjek kafir ili musliman?

Što se tiče Imadovog govora o Nusretu, čestitije je bilo za Imada da se direktno obrati Nusretu, prije nego ga blati javno. Također, s obzirom da je i nas spominjao u sličnom kontekstu, čestitije bi bilo da nas je prvo kontaktirao, jer ako mu Nusret nije bio dostupan kako bi mu ukazao “na zablude” mi smo 24 sata dnevno dostupni, u svakom momentu nam može poslati email i nasihati nas. Tako je iskrenije i čestitije. Međutim, moj je lični stav da je šejh Imad, kao što je i sam jednom priznao, promjenio neke stavove, dok smo mi ostali na istim. S obzirom da Imada forsira(o) Suljo Bahtić na svom sajtu “Islam iman”, a za Sulju je odavno jasno da je bio špijun austrijske tajne službe (on sam priznao da je radio za austrijsku službu), o čemu je Imad obavješten, a i nakon toga je nastavio odgovarati za Islam iman, onda nas i ne čudi ni ovaj Imadov odgovor, a niti njegov govor o parlamentarizmu, niti govor o dozvoli rada u tagutskoj policiji, ako ćeš “goniti kriminalce” ili raditi “za dobrobit muslimana”.

A od Allaha je uputa!

Najnoviji članci

Poslanik Muhammed, sallAllahu alejhi ve sellem, prema svojim protivnicima u ratu...

0
Rat je u očima Allahovog Poslanika predstavljao sredstvo a ne i cilj. Rat se vodio radi širenja poziva u Allahovu vjeru. Allahov Poslanik, sallAllahu...

Pratite nas na Facebooku

5,588LikesLikes