Reply To: Odg: Saff o pokretu Eš-Šebab

Nova naslovna forums ISLAM Islamske teme – razno Saff o pokretu Eš-Šebab Reply To: Odg: Saff o pokretu Eš-Šebab

#13718
AvatarAnonimno
Neaktivan

eselamu alejkum, nedavno je šejh Imad el Misri dao direktan odgvor o NUSRETU IMAMOVIĆU I NJEGOVOJ DAVI. U nastavku vam prenosim njegov odgovor koji je dao na pitanje jednog Sandžaklije, koji čini se sljedbenik vaše tekfirske ideologije.

Serijatski stav prema menhedzu Nusreta Imamovica

Autor Šejh Imad el Misri

Pitanje: Esselamu alejkum, sejh kako si, kako tvoja familija, ja sam iz Sandzaka bio sam vas upoznao u Bocinu bio sam samo par dana tamo.

Zelio bih da mi odgovoris na privatnu poruku kakvo je tvoj serijatski stav prema menhedzu sejha Nusreta Imamovica i daija poput njega, je li to ispravno ili daije poput onih koji su otisli sa islamskom zajednicom znajuci da islamska zajednica vecinski podrzava sve novotarije, a jedan od najvecih problema je ajvatovica gdje se cini veliki sirk.

Odgovor: We alejkumu selam, brat.

Elhamdulillah dobro sam, a i familija je elhamdulillah….zao mi je, ne mogu se sjetiti tebe, al hajr inshallah…

Odgovorit cu na tvoje pitanje: Nusret i daije koje ga slijede imaju hajra, ne mogu da negiram, ali imaju katastrofalnu gresku.

Naime, pravi sljedbenici suneta slijede ono na cemu su se slozili ucenjaci ehlu suneta.

Medjutim oni (Nusret i njegove daije) kada zele neko svoje misljenje da opravdaju traze bilo kojeg ucenjaka koji odobrava to njihovo misljenje, tada ne gledaju ono oko cega su se slozili pravi ucenjaci, a kada taj isti ucenjak ima neko misljenje po pitanju neke mes'ele suprotan njihovom onda oni sakriju ono sto kaze taj ucenjak, jer im se to ne svidja, odnosno ne odgovara im.

A sto se tice islamske zajednice, pa njihove greske i novotarije su poznate i upozorili smo na njih i jos uvjek upozoravamo, i na nama je da popravimo i pojacamo islamsku zajednicu kao islamsku instituciju.

I sad kad poredimo greske kod nusreta i njegovih daija i greske kod islamske zajednice, kazem otvoreno da su greske islamske zajednice jasne svima nama; kako onima koji su dugo u vjeri tako isto i pocetnicima, ali greske kod ‘Nusreta’ nisu jasne za mnoge, skrivaju ih i lako je da u njih padnu mnogi.

A ja molim Allaha da popravi nasa stanja….ovaj odgovor mozes slobodno staviti na zid i pisati da je to moj odgovor.

Najnoviji članci

Kako postupiti protiv nasilnika i griješnika iz redova muslimanskih vladara

0
Što se tiče džihada protiv vladara i kraljeva, to će se učiniti time što ćemo ih savjetovati i upozoravati podsjećanjem na njihove obaveze i...

Pratite nas na Facebooku

5,607LikesLikes