Reply To: Odg: Saff o pokretu Eš-Šebab

Nova naslovna forums ISLAM Islamske teme – razno Saff o pokretu Eš-Šebab Reply To: Odg: Saff o pokretu Eš-Šebab

#12662
AvatarAnonimno
Neaktivan

Šebab post=7489 wrote:

Ako si stava da je pozivanje u demokratiju kufr i da se pozivač ne pravda, ne smiješ nametati svoj stav (pogotovo ne bez dokaza).

A ti nisi stava da je pozivanje u demokratiju kufr?
Pozivac u demokratiji cime se pravda?

Neki zbunjujuci menhedz poceo da se propagira.

Mnogi bjezeci od onoga sto propagira Nedzad Balkan su poceli da bjeze od istine. Nije sve kod gulata pretjerivanje.

Podhitno savetujem sve ovde da poslusaju serijal dersova :Muhtesar, El wela wel bera, Vrijednost tewhida od shejha Nusreta Imamovica,
i serijal dersova od Ebu Tejme na temu: Fetve uleme Nedzda i Tewhid i akida.

Ne moze se niko pripisivati menhedzu ehli sunneta bez poznavanje akide, a nema akidetskog djela koje se ne poziva na govor ucenjaka Nedzda, al nazalost za mnoge je govor uleme nedzda suhoparni govor, pa tako bez imalo razmisljanja ga odbacuju.

Halide niko nije govorio u tekfiru murdjija, a posto i sve murdjije u jedan kos stavljas da te podsetim da sekta dzehmija koja spada u sektu murdzija ucenjaci ehli sunneta tekfire, mada ovde nije bilo govora o tome, samo ti je ostala stara zelja za pametovanjem.

Ma ja bratu ex panteru su svi pametovali, sadasnjem sebabu svi pametuju ili imaju nocne more ili su zbunjeni ili stvaraju neki zbunjujuci menhedz samo je sebab ekspert za akidu i tewhid, iako nijedan nas shejh nije proglasio saffovce nevjernicima ipak je sebab u pravu oni svi samo pametuju. Sada govorimo o saffovcima konkretno nemoj da zaobilazis temu.

Prosto pitanje sebab sta su po tebi saffovci? Jesu li dzehmije, i ako jesu daj mi dokaz o njihovom poklapanju sa temeljima dzehmijske akide?
Ako kazes da su murdzije onda je tvoj tekfir apsolutno pogresan, shejhovi su se slozili da se oni koji imaju murdzijske stavove ili su pak murdzije u vecini stavova ne tekfire.

Ako su po tebi muslimani koji se pripisuju selefizmu a u nekim stavovima odstupaju od selefija , onda nazvavsi njih “kafirima” potpadas pod hadis:
Bilježi Buharija u svom “Sahihu” u knjizi o edebu poglavlje “Ko protekfiri svoga brata, bez te'vila” onda je on kao što je rekao”.
Od Ebu-Hurejre se prenosi da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Kada čovjek kaže svome bratu o kafire, jedan od njih dvoje je to stekao,”

Apelovao bih na administraciju i na brata RPG-a da se ogradi od ovakvih pojedincanih pretjerivanja u tekfiru ako nije problem (kao sto se ogradio od mog stava da je ajvatovica mijesto sirka kad je upao neki bosnjo na forumu i optuzio ovu stranicu da tekfiri sve bosnje koji idu na ajvatovicu iako to niko nije tada rekao, iako je shejh Nusret jasno rekao u video predavanju da su ajvatovica i druga dovista u BiH mijesta sirka) ili pak da administratori pojasne njihove stav,ove o saffovcima dali se oni tekfire kao sto sebab radi ili ne?

Da nebude da saffovci u sledecem broju njihovog nacionalisticko-bosnjackog casopisa uzmu komentar pojedinca i pripisu je stavu ove stranice, mislim da je svaki forumas duzan stiti ovu izuzetno korisnu i jedinu iskrenu islamsku stranicu gdje se mogu dobiti pouzdane informacije iz prve ruke direktno od islamskih izvora i od koje se muslimani godinama okoriscavaju, informisu, uce o ispravnom vjerovanju kao i nase shejhove time sto cemo postovati misljenja i stavove shejhove, mislim da svaki Allahov rob ovde zna da nemoze imati vise znanja od nasih shejhova, pa ako nasi shejhovi ne tekfire saffovce neznam sto bi neko od brace to radio sem da je upao u gulatske shubhe.

Mozda bi ti prece bilo sebab posto spominjes shejha da pitas shejha Ebu Tejmu dali su saffovci “kafiri” ? I da cujemo ovde odgovor, jer mislim da shejh ne mislis tako (da nebudes onaj koji stvara fitnu u njegovom dzematu), i da ne bi bilo posle da se shejh Ebu Tejma ne slaze stobom kao sto nije odobravao ex panterov stav u prijasnjim postovima, zato pitaj na vreme, znas kako kazu “onaj ko pita taj ne luta”.

Pazljivo preslusaj ovaj video a pogotovu na kraju, sta shejh kaze o ovim saffovcima koji su posustali i upali u murdzijske vode i dali ih tekfiri:

Najnoviji članci

Židovi muslimanskog ummeta

0
Židovi ummeta... “Rekao je Seid ibn Džubejr rahimehullah: Murdžije su židovi Kible." Neke od osobina koje murdžije dijele sa jevrejima o kojima je Allah rekao u...

Pratite nas na Facebooku

5,579LikesLikes