Reply To: Odg: Saff o pokretu Eš-Šebab

Nova naslovna forums ISLAM Islamske teme – razno Saff o pokretu Eš-Šebab Reply To: Odg: Saff o pokretu Eš-Šebab

#12941
AvatarAnonimno
Neaktivan

Reakcija Semira Imamovića na naše postove o nebulozama napisanim u prošlom izdanju časopisa Saff o braći iz pokreta Eš-Šebab

Imamovic Semir
Otvorene prijetnje

Naslov: Tekfirovci pozivaju na ubistvo novinara Saffa

U prošlom broju Saffa pisali smo o dešavanjima u Somaliji i atentatima nad somalijskim muslimanima koje vrši pokret “Eš-Šebaba”. U toj vijesti osudili smo ubijanje somalijskih muslimana. Nakon izlaska Saffa uslijedila je neviđena reakcija tekfirksih krugova. Tekfirska web stranica „ Putvjernika“ je sa neshvatljivom žestinom pokrenula kampanju protiv Saffa. Na toj stranici Saffovci su direktno imenovani kao kafiri ili nevjernici. Međutim, prije nekoliko dana na našu e-mail adresu stigla je otvorena prijetnja i poziv na ubistvo novinara Saffa. Prijetnja je stigla sa e-mail adrese mekteba@hotmail.com, koju koristi izvjesni Sabit iz Sarajeva, inače porjeklom iz Mostara. U nastavku prenosimo originalnu poruku sa svim adresama na koje je poslana prijetnje Saffu.
„ From: mekteba guraba

Brato fini, evo ti opet saljem.
Javi mi sms-om jesi li otvorio u pdf-u i vidi li se sve, jel ok.
Znaci sms-om da ne idem opet u net klub nije mi blizu kuce.
Brato cuj ovo, hajmo dovesti Ash-Shababe da pobijemo one murtede u Saff-u.
Daj konektuj se sa njima ti imas snjuru over the world of jihad, a brato.
Da ti Allah podari svako dobro, sjetim te se cesto forceru stari, RA. hehe.
Poselami muslimane u Australiji. Jel Krema ziv
.“

Moj komentar: Ovaj čovjek tj. Semir Imamović, ne posustaje u borbi protiv ovog portala i tih “zločestih tekfirovaca” služeći se pored ostalog evo dovođenjem navodnog e-maila u vezu sa stranicom putvjernika.com. . sasvim je moguće da je taj e-mail napisao neki “monoteista” sljedbenik šejhul islama ovog zemana, Ebu Muhameda Nedžada sa brdovitog Balkana…ja se distanciram od proglašavanja bilo kojeg “saffovca” nevjernikom, da Allah sačuva ali brate nekim svojim piskaranjima prelaze granicu!!!

pa dalje kaže gore spomenuti:

“Ma kakvi mudžahidi to su ti ”mufsidi”, koji po zemlji nered siju, i koji svoju silu znaju provoditi samo nad jadnim narodom Somalije, i nad drugim muslimanima, ali ne i nad pravim neprijateljima. Jer to je prava defincija za one koji ubijaju ljude nakon dzume namaza. Pazi sada, mi smo u Saffu to kritikovali, i odmah postali meta za odstrijel od strane tzv. mudzahida.
Zna se gdje su bili saffovci za vrijeme agresije na Bosnu i Hercegovinu, a gdje je bila vecina samozvanih danasnjih internet mudzahida. Ja molim Uzvisenog Allaha, da nas zastite od njihovog ”dzihada”. nemojte da vas obmane to sto neki tipovi ovdje navode ajete, jer su i hardzije navodili ajete, ali u pogresnom kontekstu, oni uzimaju ajete koje je Allah objavio povodom mekanskih mušrika i primjenjuju ih na muslimane. Cinjenice sve govore: u Palestini se tzv. mudzahidi bore protiv Hamasa, u Iraku protiv ostalih mudzahidskih jedinica, u Somaliji protiv izgladnjelih i napacenih Somalijaca, u Bosni protiv svrsenika islamskih škola i IZ-a.”

Da Allah Uzvišeni sačuva zablude svake vrste.

[attachment=240]Semir-Facebook.jpg[/attachment]

[attachment=241]Semir-Facebook2.jpg[/attachment]

Najnoviji članci

Zabranjeno je tražiti vlast

0
Ebu Musa el-Eš'ari, radijallahu anhu, pripovijeda da je jednom prilikom, zajedno s još dvojicom svojih saplemenika, ušao kod Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem. Jedan...

Pratite nas na Facebooku

5,580LikesLikes