Reply To: Odg: Saff o pokretu Eš-Šebab

Nova naslovna forums ISLAM Islamske teme – razno Saff o pokretu Eš-Šebab Reply To: Odg: Saff o pokretu Eš-Šebab

#13723
AvatarAnonimno
Neaktivan

Saffovac, podebljaj mi dio gdje je Imad el Misri ovu davu nazvao tekfirskom a Nusreta i sljedbenike tekfirovcima.. (ne ulazim u to sta rade kada su nasamo ali iz ovog javnosti prilozenog odgovora istakni mi ono sto trazim od tebe…

Medjutim oni (Nusret i njegove daije) kada zele neko svoje misljenje da opravdaju traze bilo kojeg ucenjaka koji odobrava to njihovo misljenje, tada ne gledaju ono oko cega su se slozili pravi ucenjaci, a kada taj isti ucenjak ima neko misljenje po pitanju neke mes'ele suprotan njihovom onda oni sakriju ono sto kaze taj ucenjak, jer im se to ne svidja, odnosno ne odgovara im.

Dakle ulema koja je recimo u meseli glasanja kritikovala drugu ulemu nije prava jer nije saglasna sa ovom ulemom koju kritikuje? Shartovi ispravnosti su Kur'an i Sunnet koliko je meni poznato a ne saglasnost ucenjaka.

Ali u svakom slucaju kako Mufetis napomenu, zalosno je u sta se insan moze pretvoriti uprkos blagodati znanja. Da nam Allah srca ocisti, Amin!

Najnoviji članci

Nakon hemijskog napada, rusko-režimske snage bombardovale bolnice kako bi uništile dokaze

0
Prije tri godine, rusko-šijitske snage su bombardovale grad Han Šejhun u Idlibu hemijskim otrovom sarinom. Ubijeno je i ranjeno nekoliko stotina ljudi, među kojima...

Pratite nas na Facebooku

5,595LikesLikes