Reply To: Odg: Saff o pokretu Eš-Šebab

Nova naslovna forums ISLAM Islamske teme – razno Saff o pokretu Eš-Šebab Reply To: Odg: Saff o pokretu Eš-Šebab

#13057
AvatarAnonimno
Neaktivan

A onoga koga Allah želi u njegovoj zabludi da ostavi, ti mu Allahovu naklonost ne možeš nikako osigurati. To su oni čija srca Allah ne želi da očisti; njih na ovom svijetu čeka poniženje, a na onom svijetu patnja golema. (5:41)

REkao je Resulullah s.a.w.s.:

“Fitne se isprijecavaju srcima poput hasure,prut za prutom,pa,koje god srce upije-ostave u njemu crnu tacku.A koje god srce ih porekne
-ostave u njemu bjelu tacku,dok srca ne postanu dvije vrste:Srce bjelo poput stijene{Safa},nece mu skoditi fitna dok traju nebesa i zemlja,i drugo srce crno,sivo, poput naopoko okreute posude,ne prepoznaje dobro,niti porice zlo,osim ono cime mu se srce Nadojilo.”

Zamolio bi svakog pojedinca na ovaj forum da se ne ubacu u ovu polemiku koji je zapoceo RPG sa saffovac jer mislim da RPG je dovoljan da polemise sa njim,jer kad zavrsi ovo moze da kaze da su me svi napadali a ja sam bio sam ina kraju dobio sam ban.
Vidjet cemo prakticno da covjek je dokaz sam protiv sebe,i Insallah saffovci ce svatiti Tekfir koji je Allah naredio je zlo ili dobro?

Kada je tekfir ispravan a kada ne – AbduLatif bin AbdurRahman

Kaže šejh ‘AbdulLatīf bin ‘AbdurRahmān, rahimehullāh, u kontekstu govora o tome kad je tekfīr ispravan a kada ne:

” و أما إن كان المكفر لأحد من هذه الأمة يستند في تكفيره له إلى نص و برهان من كتاب الله و سنة نبيه , و قد رأى كفرا بواحا كالشرك بالله , و عبادة ما سواه , و الاستهزاء به تعالى أو بآياته أو رسله أو تكذيبهم أو كراهة ما أنزل الله من الهدى و دين الحق , أو جحد صفات الله تعالى و نعوت جلاله , و نحو ذلك , فالمكفر بهذا و أمثاله مصيب مأجور , مطيع لله و رسوله …والتكفير بترك هذه الأصول , و عدم الإيمان بها , من أعظم دعائم الدين , يعرفه كل من كانت له نهمة , في معرفة دين الإسلام …”

”A ako se onaj koji tekfīri nekog iz ovog ummeta u svom tekfīru oslanja na jasan tekst i dokaz iz Allāhove Knjige i sunneta Njegovog Vjerovjesnika i vidio je jasan kufr kao širk Allāhu, ‘ibādet nekog drugog mimo Njega, izrugivanje Njega, Uzvišenog, ili Njegovih ājeta, poslanika, poricanje poslanika, ili mržnju onoga što je Allāh objavio od upute i istinske vjere, ili negaciju svojstava Uzvišenog Allāha i atributa Njegovog veličanstva i sl. – ispravno je postupio i biće nagrađen, pokoran je Allāhu i Njegovom Poslaniku… [1]

…Tekfīr zbog ostavljanja ovih temelja [2] i zbog nevjerovanja u njih spada u najveće stubove vjere. To zna svako ko se napojio spoznajom dīni-islāma…” [3]

Halalite opet zamolim svakoga da se ne ubacujemo do kraja ove polemike,ako gresim Halalite.

Bojim se da ne bude isti slucaj kao u el-tewhid kad su svi napadali RPG'ja i na kraju su ga banirali,a ubjedzen sam da RPG moze sam sa njima Insallah.

Najnoviji članci

Kako odgojiti pokornu djecu?

0
Pitanje: Disciplinovanje i odgoj moje djece mi teško ide, veoma često me srdžba obuzme i istučem ih. Možete li mi dati odgovarajući savjet, inšaAllah? Odgovor:...

Pratite nas na Facebooku

5,582LikesLikes