Reply To: Odg: Saudijski muftija se izvinio zbog vrijeđanja Poslanika a.s

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Saudijski muftija se izvinio zbog vrijeđanja Poslanika a.s Reply To: Odg: Saudijski muftija se izvinio zbog vrijeđanja Poslanika a.s

#7544
AvatarAnonimno
Neaktivan

Pasdaran napisao/la:

Ostale zastave osim ove sa Šehadetom su širk vjerovatno kod uleme Nedžda, jesam li u pravu?

Niko nije rekao da su ostale zastave širk…

Što se tiče politike Saudijske Arabije to je priča za sebe (ne dao Allah nikome takve vlasti).. ta vlast se lažno pripisuje selefizmu da bi održala svoju legitimnost kod dobrih saudijskih muslimana…..Saudija nije islamska zemlja bez obzira što su većina njenih stanovnika muslimani..
Pošto vidim da se kod tebe često provlači kritika tzv.vehabizma možeš li mi reći šta je po tebe sporno kod tzv.vehabizma i šta su tvoje glavni prigovoru “vehabijama”?Onako u par tačaka….

Pa prema tome Talibani u Avganistanu su mušrici jer slijede hanefijski mezheb , estagfirullah.

Eto sad odakle taj zaključak,slijeđenje ispravnih sunijskih pravnih škola nije ni širk ni kufr ni grijeh već je to dozvoljeno nama običnim muslimanima i to se ne osporava a Talibani su elhamdulillah dobri muslimani, vjernici i borci na Allahovom putu, sljedbenici hanefijske pravne škole u fikhu i akide na kojoj je bio naš Poslanika Muhammed alejhi salatu ve selam i danas među najboljim Allahovim robovima koji hodaju ovom planetom.
A Allah najbolje zna

Najnoviji članci

Vjerničko oružje u borbi protiv šejtana

0
Prvo: Oprez Šejtan je vješti prljavi neprijatelj koji se trudi da zavede Ademovo potomstvo. Onoliko koliko budemo poznavali ovog neprijatelja, njegove ciljeve, sredstva i puteve...

Pratite nas na Facebooku

5,583LikesLikes