Reply To: Odg: Saudijski muftija se izvinio zbog vrijeđanja Poslanika a.s

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Saudijski muftija se izvinio zbog vrijeđanja Poslanika a.s Reply To: Odg: Saudijski muftija se izvinio zbog vrijeđanja Poslanika a.s

#7559
AvatarAnonimno
Neaktivan

Pasdaran post=1759 wrote:
Zašto vrijeđaš, mržnja će te pojest, možemo i kulturno komunicirati.
Ostale zastave osim ove sa Šehadetom su širk vjerovatno kod uleme Nedžda, jesam li u pravu?
Evo važan video isječak fetvi bin Baza, u kojima bin Baz najveći autoritet kod selefija tekfiri Sadama Husejna(fetva od 1991.god.) a samo par godina prije podržavao Sadama u ratu protiv Irana, u tom ratu je Sadam bacao bojne otrove na iranske gradove uništavao ne samo ljude nego živi svijet upotpunosti, međutim ovaj sadržaj je relativno nebitan, nego obratite pažnju na 2. minutu i 44.sekundu-faksimil fetve pod naslovom ”Slijeđenje mezheba je Širk”- ”تقليد المذاهب من الشرك” Pa prema tome Talibani u Avganistanu su mušrici jer slijede hanefijski mezheb , estagfirullah.
0sB6tFAgwao;feature=share

Allahu ekber ! Hvala Allahu, Koji je dao da je u fetvi koju si naveo dokaz protiv tebe i tvojih siitskih sejhova. Uzeli ste samo dijelove teksta gdje sejh Bin Baz, rahimehullah, u djelu Medzmuul fetava, objasnjava izmedju ostalog i stanje i akidu Ba'ath partije a zatim i njenih pristalica. Podvukli ste samo dio na stranici prikazanoj od 0:40 gdje sejh govori da Sadamovo pozivanje na islam, ili na dzihad ili da govori da je vjernik, da mu to sve ne koristi i da ga ne izvodi iz nifaka. I zaista je sejh u pravu.

Dokaz: Sta predstavlja partija Ba'ath ? Ukratko to je arapska socijalisticka partija koja je zagovarala Baatizam ideologiju koja se sastoji iz Arapskog nacionalizma, pan-arabizma i arapskog socijalizma. O ovome opsirnije ko zeli moze da procita na sljedecem linku
http://en.wikipedia.org/wiki/Ba%27ath_Party
Ko, imalo poznaje osnove islama znace da je zagovaranje ovih ideja od kufra i paganizma. I da covjek koji iskreno svjedoci sehadet sa ovakvim idejama nema ama bas nista.

Zato uvazeni sejh na samom pocetku u prvom redu na stranici prikazanoj 0:40 govori da je tevba (vracanje, pokajanje) Allahu od nje (misli na Baath partiju i ideologiju) i ne pozivanje njoj, jer je Ba'ath kufr i dalalet. Njihov govor nije iskren, jer im se govor razlikuje od djela.
U trecem redu ispod podvucenog sejh objasnjava dio ajeta “Osim onih koji se pokaju, poprave se i to javno ispolje”, pa je tewba govor (rijeci) a popravka (ar. aslehu) je djelo i oni moraju javno da se ispolje. Tako da sejh objasnjava da Sadam i pripadnici Ba'atha svome govoru da su vjernici i da svjedoce sehadet moraju dodati i djela i to javno ispoljiti. Jer zaista munafici govore da vjeruju ali onda svojih djelima suprotno pokazuju. I takav govor im nije od koristi.
Elhamdulillah, kako je Allah dao ulemu da objasni stvari a prljavi siitski pagani padose u iskusenju.

Dalje u stranici od 1:20 uvazeni sejh Bin Baz, rahimehullah, objasnjava da je borba protiv Sadama (u vrijeme rata protiv njega) vazdib jer je to borba protiv zalima (zulumcara) a poznato je da je Sadam, tlacio i zlostavljao vjernike. I ovaj stav je sasvim ispravan. Jer borba je protiv zulumcara sve dok njegov zulum se od muslimana ne otkloni. Elhamdulillah, pa i ovdje pogane sijje padose na iskusenju.

A sto se tice ovog tvog govora @Pasdaran, o taklidu (slijepom slijedjenju) mezheba da je od sirka, na stranici 2:40, sejh pri vrhu stranice objasnjava sta znaci da su uzeli svestenike i monahe za bozanstva. Dakle mimo jasnih dokaza. Tako sejh objasnjava da je uzimanje necijih stavova ondje gdje je jasan stav Kur'ana i sunneta, i davanje prednosti tim stavovima nad jasnim dokazima, da je to od sirka. I tu je sejh u pravu, elhamdulillah. Cak bi se moglo reci da je u ovoj fetvi sejh govorio o sufijama, jer ispod zutog dijela u tekstu sejhu je cudno da neko daje prednost govoru dobrih ljudi ili onome sto se otkrilo (ar. kešf) sejhu u snu (a znamo da sufije zagovaraju kesf i ono sto se njihovim sejhovima otkriva u snu.)

Da Allah sacuva, kako su podle sijje i sufije. Stoga, @Pasdaran, zbog iznosenja lazi i potvora, zbog vrijedjanja uleme ehli sunneta, zbog nazivanja uleme i onih koji ih slijede pogrdnim imenom “vehabija” , zbog lazi da su ovom fetvom protekfireni Talibani, jer slijede mezheb, a pitanje se nije odnosilo na sljedjenje mezheba nego na slijepo slijedjenje sejhova, zbog krsenja pravilnika foruma, zbog opravdavanja zlocina koje rade tvoje pogane sijje u Siriji i drugim mjestima, zbog sirenja siitskog ucenja i drugih podlosti… zbog svega ovoga dobijas BAN!

Najnoviji članci

Zabranjeno je tražiti vlast

0
Ebu Musa el-Eš'ari, radijallahu anhu, pripovijeda da je jednom prilikom, zajedno s još dvojicom svojih saplemenika, ušao kod Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem. Jedan...

Pratite nas na Facebooku

5,580LikesLikes