Reply To: Odg: Saudijski muftija se izvinio zbog vrijeđanja Poslanika a.s

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Saudijski muftija se izvinio zbog vrijeđanja Poslanika a.s Reply To: Odg: Saudijski muftija se izvinio zbog vrijeđanja Poslanika a.s

#7545
AvatarAnonimno
Neaktivan

Jaseer 2012 post=1760 wrote: Pasdaran napisao/la:

Ostale zastave osim ove sa Šehadetom su širk vjerovatno kod uleme Nedžda, jesam li u pravu?

Niko nije rekao da su ostale zastave širk…

Što se tiče politike Saudijske Arabije to je priča za sebe (ne dao Allah nikome takve vlasti).. ta vlast se lažno pripisuje selefizmu da bi održala svoju legitimnost kod dobrih saudijskih muslimana…..Saudija nije islamska zemlja bez obzira što su većina njenih stanovnika muslimani..
Pošto vidim da se kod tebe često provlači kritika tzv.vehabizma možeš li mi reći šta je po tebe sporno kod tzv.vehabizma i šta su tvoje glavni prigovoru “vehabijama”?Onako u par tačaka….

Neću koristit riječ vehabizam jer to vas vrijeđa, nego ljepše zvuči selefizam. Ja nisam alim, završio sam neki fakultet koji nije vjerski, istina poznajem arapski i perzijski jezik.
Politika Saudijske Arabije je pravo i najvidljivije lice Selefizma, od postanka te države ulema(selefijska) je uvijek stajala uz izvršnu vlast tj. porodicu Saud. Nemoguće je odvojiti ulemu od izvršne vlasti, Kralja i prinčeva u obliku ministara, ne samo sad nego kroz historiju te države, znači od rušenja Osmanlija koji nisu bili Šije, jer su navodno Osmanlije ulazile u Meku sa muzičkim instrumentima i to je bio dovoljan razlog da ih se uz pomoć Britanaca protjera za sva vremena.
Nemam ništa protiv Bošnjaka koji slijede selefizam, smatram ih braćom muslimanima.

Najnoviji članci

Vjerničko oružje u borbi protiv šejtana

0
Prvo: Oprez Šejtan je vješti prljavi neprijatelj koji se trudi da zavede Ademovo potomstvo. Onoliko koliko budemo poznavali ovog neprijatelja, njegove ciljeve, sredstva i puteve...

Pratite nas na Facebooku

5,583LikesLikes