Reply To: Odg: Šejh Abu Hafs al-Mauritani o Al Kaidi

#13238
AvatarAnonimno
Gost

Emir1 post=8092 wrote:

Kao prvo, izvor vijesti je BBC, što znači da je vijest/tekst neistinit, sve dok se ne dokaže suprotno. Kada će muslimani već jednom naučiti da je osnova da se kafirima NE vjeruje, osim ako se dokaže da govore istinu.

Prema tome, ja tvrdim da je ovo laž, a neka neko dokaže da je istina. Da bi to uradio, vijest mora biti potvrđena od strane najmanje jednog povjerljivog muslimana.

Mislim da malo pretjeruješ sa ovim. Ja nigdje nisam rekao da vjerujem ovoj vijesti, već sam bio iznenađen kada sam ovaj intervju pročitao na ovom forumu čiji sam link stavio sa detaljima toga razgovora. Pa sam pitao je li neko od braće imao priliku pročitati eventualne reakcije na ovaj intervju, jer nisam baš sklon pomisliti da je čovjek koji je nekada tako visoko kotirao u Al Kaidi danas spreman iznositi takve stvari kao što ovaj šejh iznosi.
Kasnije sam članak pročitao više puta i vidim da šejh ne govori pogrdno o svojim drugovima već samo iznosi lične stavove o tome zašto je otišao i sa čim se nije slagao. Šta ga je motiviralo na to (ako je istina, naravno), samo Allah zna.

Halali brate, moje riječi nisu odgovor tebi, nisam ni mislio da si zlonamjerno postavio link niti da si stavova koje sam kritikovao u postu. Oni koji su se našli u mojim riječima, oni su i odgovorili na moj post.

thabit wrote: A gdje su dokazi da ne griješe? Allahovog Poslanik, alejhi selam, je rekao:“Svi potomci Ademovi griješe ali su najbolji oni koji se kaju za počinjene grijehe.“

Ja nikome ne pripisujem bezgrešnost, pa mi nemoj pripisivati ovaj stav. Ja sam samo govorio o jednoj pošasti da se bez imalo stida od Allaha i ljudi kritkuju Allahovi najbolji robovi, koji, čak i da griješe, neuporedivo su bolji od nas.

Navedi mi, kad već kritikuješ sve koji se ne slažu sa svim što Al Kaide čini, gdje je Al Kaida uspostavila islamsku državu i donjela sigurnost i stabilnost muslimanima u posljednjih 20 godina oružane borbe?

Al-Kaida vodi džihad i gine za tu islamsku državu, dala je hiljade svojih života za njenu uspostavu! A šta si ti dao osim što vrijeđaš mudžahide i potkopavaš njihov ugled kod muslimana? A ako već pitaš, Al-KAida je uspostavila Šerijat nad stotinama hiljada kvadratnih kilometara: polovina Somalije, više od polovine Malija, dijelovi Pakistana (plemenske oblasti), Jemena… A na koliko kvadratnih milimetara ste ti i tvoji istomišljenici uspostavili Šerijat?

Na kraju, zadatak mudžahida je da se bore protiv Allahovih neprijatelja, a ako i negdje nisu uspjeli uspostaviti Šerijat, sigurno su uspjeli oslabiti nevjernike koji troše milijarde u borbi protiv mudžahida, što je i natjeralo Allahovom voljom Ameriku i Zapad u finansijsku krizu u koju su zapali.
Naravno, još jedan od blagoslovljenih plodova džihada je taj što je sebebom džihada Allah razotkrio munafike, bolesna srca i kukavice među muslimanima. Kada bi Allah dao trenutačnu pobjedu mudžahidima, svi munafici bi se pripojili mudžahidima, što je musibet, a ovako, Allah čas daje pobjedu mudžahidima, čas kafirima, kako bi munafici digli svoje pogane glave i pokazali svoju prljavu prirodu (ovdje ne govorim o tebi, već o munaficima velikog nifaka).

Neka vjernici razmisle o Allahovim riječima:

Ako vi dopadate rana, i drugi rana dopadaju. A u ovim danima Mi dajemo pobjedu sad jednima, a sad drugima, da bi Allah ukazao na one koji vjeruju i odabrao neke od vas kao šehide – a Allah ne voli nevjernike – i da bi vjernike očistio, a nevjernike uništio.
Zar mislite da ćete ući u Džennet, a da Alah ne ukaže na one od vas koji se bore i na one koji su izdržljivi?
(Ali Imran, 140-142)

Ako kažeš da danas nema džihada, kao što kažu murdžije, haridžije, sufije i njima slični, onda je ALlah lišio svoje robove u ovom vaktu da budu šehidi, da im bude oprošteno prvom kapi krvi, da imaju za nagradu 72 hurije u džennetu, da ne polažu račun na Sudnjem danu… To bi na jedan način bila nepravda, jednim ljudima dati priliku za džennet i oprost grijeha, dok drugima, u drugom vaktu, to uskratiti.

Ovdje se ne radi o tome ko je dežurni krivac, već zašto nekim svojim postupcima dajemo ‘zeleno svijetlo’ svjetskim silama da upiru prstom u nas i ‘dozvolu’ za okupaciju.

Ovo je najčešći izgovor onih koji danas zagovaraju uspavljivanje ummeta. Prvo, brate, haj da povjerujemo u tvrdnju da su Amerikanci okupirali Afganistan zbog Al-Kaide, ali šta je sa Irakom? DA li si nekada čuo izgovor da je Irak Napadnut zbog Al-KAide. Ne to bi bilo jako smješno, čak i neupućenima, jer je Saddam ubijao mnogo blaže od Al-KAide, a kamoli Al-Kaidu. Prema tome, Irak je napadnut, a izgovor nije bila Al-Kaida, što jasno govori o tome da će kafiri napadati i okupirati muslimanske zemlje, a razlog kojeg navode je samo bacanje prašine u oči glupacima koji će povjerovati u njega, kao i naivnim muslimanima. Zašto je Amerika blokirala svaku rezoluciju u UN-u koja je išla protiv “Izraela” a ka nezavisnosti Palestine? Zbog Al-Kaide? Smješno.

Dakle, kafiri će nastaviti sa ubijanjem muslimana, okupiranjem muslimanskih teritorija, crpljenjem njihovog blaga, a glupacima će nametati raznorazne izgovore o borbi protiv terorizma, o širenju deomkratije i slično. Krstaši čitav jedan milenijum vode borbu protiv islama i nikada je nisu prekinuli, samo što ima naivnih, da ne kažem glupih muslimana, koji vjeruju u takve bajke.

Ja nisam nikada rekao da sam protiv borbe sa okupatorima, borbe za slobodu, ali ako se boriš za svoju slobodu u svojoj zemlji koja je okupirana, zašto onda napadaš teritorije drugih zemalja, zemalja koje su vojno jače i znaš šta te čeka. Nije ovo više borba prsa u prsa, mačem, na bojnom polju, neprijatelj danas ne mora doći tebi na vrata da ti vrati udarac. Srljamo bez velikog razmišljanja, grizemo zalogaj koji nam je prevelik. O tome se radi, promisliti, smisliti, pa onda djelovati.

Ovo je optužba za mudžahide da ne planiraju, te da srljaju ka uništenju ummeta, i to je optužba koja se često provlači od strane “mudrih i brižnih zaštitnika ummeta”.

ali ako se boriš za svoju slobodu u svojoj zemlji koja je okupirana, zašto onda napadaš teritorije drugih zemalja, zemalja koje su vojno jače i znaš šta te čeka.

Pa ako se boriš protiv okupatora, svaki okupator ima svoju zemlju. Nije valjda da misliš da se treba boriti protiv okupatora, ali sama kod nas, da on uništava nas a da mi ne uništavamo njega.

Najnoviji članci

Sirija: Vođa opozicionog saveza NLF pojasnio trenutna vojna dešavanja na frontu...

0
Kapetan Nadži Mustafa, glasnogovornik i vođa u Nacionalnom frontu za oslobođenje Sirije (NLF), objavio je izvještaj o najnovijim vojnim dešavanjima u regiji Idliba, na sjeverozapadu...

Pratite nas na Facebooku

5,571LikesLikes