Reply To: Odg: Šejh Abu Hafs al-Mauritani o Al Kaidi

Nova naslovna forums ISLAM Džihad Šejh Abu Hafs al-Mauritani o Al Kaidi Reply To: Odg: Šejh Abu Hafs al-Mauritani o Al Kaidi

#13239
AvatarAnonimno
Neaktivan

Srljamo bez velikog razmišljanja, grizemo zalogaj koji nam je prevelik. O tome se radi, promisliti, smisliti, pa onda djelovati.

Znači, mudžahidi niti promišljaju niti smišljaju, već vode ummet u propast? Vi koji sjedite kući i kritikujete ih, vi ste na pravome putu, a ovi što dadoše najviše što imaju, svoje živote, e oni su u zabludi, iako je Allah rekao:

وَالَّذِينَ جَاهَدُوا فِينَا لَنَهْدِيَنَّهُمْ سُبُلَنَا ۚ

One koji se budu zbog Nas borili Mi ćemo, sigurno, putevima koji Nama vode uputiti; (Ankebut, 69)

Dakle, po vama ispade da su ovi kojima je Allah obećao uputu u zabludi, a vi na istini? Želite li od nas da ne vjerujemo Allahu, a vjerujemo vama!!?

Pogledaj još ovaj ajet:

Nisu isti oni koji sjede od vjernika – izuzev koji imaju teškoću – i mudžahidi naputu Allahovom sa imecima njihovim i dušama njihovim. Odlikovao je Allah mudžahide imecimanjihovim i dušama njihovim nad onima koji sjede, stepenom. I svakojem je obećao Allahdobro, a odlikovao je Allah mudžahide nad onima koji sjede, nagradom veličanstvenom: (En-Nisa, 95)

Ovdje su “oni koji sjede” vjernici koji ne vrijeđaju mudžahide ali nisu u džihadu, a šta li je tek sa onima čija usta ne prestaju sa govorom protiv mudžahida?

Zašto uvijek kad govorimo o nekim drugim načinima uspostave islamske države spominjemo izbore, kao da je to jedino drugo rješenje. Svaka vojska kada ide u borbu ima vojnu taktiku koju upotrebljava da nadmudri neprijatelja i dovede do pobjede. Jedino smo se mi počeli oslanjati na samoubilačke napade, nasumične napade u kojima i ne nanosimo neku veliku štetu neprijatelju, već sami sebi.

Ko je lud da bira teži način ako ima lakšeg. De nam reci koji je to lakši način uspostave hilafeta! Ali prije toga pročitaj:
http://www.putvjernika.com/Dzihadske-teme/uspostava-hilafeta.html

Džihad nikad nije bio ubijanje samo radi ubijanja iz čiste mržnje prema drugome, niti je bio uništenje radi uništenja. Svi se brane kad su napadnuti, to je u ljudskog prirodi, ali ima razlike izmedju ljudi. Neki se brane samo kad su napadnuti, a neki napadaju zbog čiste mržnje.U tome je razlika vjerovatno izmedju mene i tebe.

Mudžahid napada neprijatelja da bi se odbranio i da bi uzdigao Allahovu riječ. Kada sam rekao da je džihad ubijanje, mislio sam na rat, što je primarno značenje riječi džihad, a ne na “džihad perom”. Međutim, ti pokušavaš da mene predstaviš kao zlu osobu koja iz čiste mržnje ubija nedužne osobe. Zaista nisi imao potrebe da se latiš ovih optužbi. A razlika između mene i tebe sigurno da postoji, a molim Allaha da je ukloni, a ja i ti na Istini!

Ako sam napadnut naravno da ću se braniti, ali neću onda ubijati sve što mi se nadje na putu.

A kao mudžahidi ubijaju sve što im je na putu?

P.S: Zašto je administracija izbrisala moj nalog, pa sam se ponovo morao registrovati?

Najnoviji članci

Kako odgojiti pokornu djecu?

0
Pitanje: Disciplinovanje i odgoj moje djece mi teško ide, veoma često me srdžba obuzme i istučem ih. Možete li mi dati odgovarajući savjet, inšaAllah? Odgovor:...

Pratite nas na Facebooku

5,582LikesLikes