Reply To: Odg: Sejh Hafiz Dosari-Dajte mi Oruzje!

Nova naslovna forums Multimedija Islam video Sejh Hafiz Dosari-Dajte mi Oruzje! Reply To: Odg: Sejh Hafiz Dosari-Dajte mi Oruzje!

#13229
AvatarAnonimno
Neaktivan

mirza1 post=8101 wrote: Nije potrebno davati detaljnu analizu moje ličnosti Halide. Dalje, ko je rekao da namaz nije bitan, da nije najbitnija stvar u životu muslimana?? Jesi li vidio da sam ja to napisao negdje? Da li se možeš zakunuti Allahom da ja tako mislim? Isto važi za to bošnjak. Da mi kao mislimo da je to najpreče. Na kraju krajeva, nije ništa loše u tome da se ja iznasnim kao musliman, bosanske nacionalnosti. I što morate uvijek svoditi priču na jedno te isto. Fino vas pitam, šta vas to izdvaja da ste upravo vi spašena skupina. Ako ste spašena skupina, znači vama je obećan džennet. Allahu Akbar!!! Ja ću ipak i dalje, inshaAllah, učiti “ihdinessiratal-musteqim” jer ja ne znam jesam li spašen, to samo Allah Uzvišeni zna.
Kažeš za ahlak. Lično sam pod drugim nickom (jer je prethodnom zabranjeno pisanje bez ikakvog obrazložena i bez ikakvog validnog razloga) dobio nevjerovatne uvrede od strane drugih korisnika tipa: pseto, munafik i da ne nabrajam dalje. To haman ne očekujem od kafira, a kamoli od muslimana i ti mi pričaš o ahlaku. Naravno, pošto čitam često forum, nisam jedini, vidio sam svakakve gadosti u riječima, da ti se život zgadi. I za ovo što pišem Allah mi je svjedok, ne bi valjo gluposti i lagao bez veze. Da, na islambosna forumu, kao i na svakom forumu ima svađa, to je tačno i to je normalno, ali riječnik koji se koristi, tu ste nenadmašni.

Ti sad kao po obicaju iz inata mozes da govoris sto god hoces ili sto rece brat RPG kao po obicaju da izigravas nevinog janjasceta. Nigde nisam za tebe naveo da govoris da ti je “biti bosnjak” prioritet, posto si pitao zasto kritikujemo mnoge bosnjake ja sam ti pojasnio, nigde nisam rekao da si ti taj.
Nije problem izjasniti se kao musliman bosanske nacionalnosti ali ti si nas napao zasto neke nazivamo “bosnjo” i ja sam ti pojasnio.

Pobunio si se sto je brat izneo misljenje da se kurbansko meso kojeg je zaklao onaj koji ne obavlja namaz nije hallal, i dao sam ti dokaz za to, da bez namaza nece biti prihvaceno nijedno drugo djelo. Zato sam ti postavio hadise kao dokaz. Nisam nigdje pomenuo tebe tu.

Znaci nije potrebno davati detaljnu analizu tvoje licnosti a tebi je potrebno ovdje davati nekakvu analizu bez ijednog Sheriatskog dokaza jel to u redu za tebe, posto tvrdis da ti je ahlak bitan.

Jesi se nekad zapitao sta si napisao i sta je prouzrokovalo eventualne uvrede od strane neke brace ovdje, moras prvo da se zapitas, mozda si ti nekog prvi uvrijedio ali i to nije toliki problem ali ako tvrdis nesto sto je suprotno Kuranu i sunnetu i jos uz sve to napadas i potvaras Allahove robove onda znaj da Allahovi robovi cuvaju cvrsto Allahove granice i moze se desiti da ti neko uzvrati eventualnim uvrjedama.

Analiziraj dobro sve forume i sigurno ces shvatiti da je ovdje ahlak najvise zastupljen, cak i da si toliko tvrdoglav opet ces se ovdje vratiti, samo pokusaj ovako da pises po drugim forumima.
Brat gariib ti je jako lijepo pojasnio, citaj dobro i pazljivo postove.

Najnoviji članci

Kako odgojiti pokornu djecu?

0
Pitanje: Disciplinovanje i odgoj moje djece mi teško ide, veoma često me srdžba obuzme i istučem ih. Možete li mi dati odgovarajući savjet, inšaAllah? Odgovor:...

Pratite nas na Facebooku

5,582LikesLikes