Reply To: Odg: Sejh Hafiz Dosari-Dajte mi Oruzje!

Nova naslovna forums Multimedija Islam video Sejh Hafiz Dosari-Dajte mi Oruzje! Reply To: Odg: Sejh Hafiz Dosari-Dajte mi Oruzje!

#13183
AvatarAnonimno
Neaktivan

BILALE
Možda ne želiš ići u džihad jer nisi spreman i želiš da uradiš više dobrih djela. To je dobarnijet za odlaganje džihada. Ali, moram ti reći da se varaš. Allah swt kaže:

„O ljudi, Allahova prijetnja je, zaista, istina, pa neka vas nikako život na ovome svijetu ne zaslijepi i neka vas šejtan u Allaha ne pokoleba.“ (Fatir, 5)

„Šejtan je, uistinu, vaš neprijatelj, pa ga takvim i smatrajte! On poziva pristaše svoje da budu stanovnici u vatri.“ (Fatir, 5-6)
To nije ništa drugo do šejtanova zamka. To nije način, put Allahovih evlija – prijatelja. Zar ashabi i tabiini nisu težili da urade više dobrih djela od tebe? Ali to ih nikad nije odvraćalo od borbe na Allahovom putu. Zar ne čuješ Allahove riječi:

“Krećite u boj, bili slabi ili snažni, i borite se na Allahovu putu zalažući imetke svoje i živote svoje! To vam je, da znate, bolje!” (At-Tawba, 41)
Zar ne vidiš da je najbolji način da budeš boljiustvari samo džihad? Allah swt kaže:
ا
“Allah će borcima, a ne onima koji se ne bore, dati veliku nagradu.” (An-Nisa, 95)
Ništa se ne može porediti sa džihadom. Poslanik, sallallahu alejhi we sellem, kaže:”Boriti se u redovima vojske na bojnom polju je bolje od 70 godina ibadeta među svojom porodicom.” (Tirmizi i Hakim).
O vi koji ste prevareni, shvatite da je san mudžahida bolji od klanjanja noću i posta danju svih ostalih.
Ako ne možes ići u džihad radi privrženosti svojoj lijepoj ženi, pa, tamam da je nabolja i najljepša žena na svijetu, zar ona nije nastala od kapljice neugodna mirisa i zar neće završiti kao truhlo tijelo? I između svog rođenja i smrti, zar nije nikad nosila izmet u svojoj utrobi. Radi njenog mjesečnog ciklusa uskraćeno ti je uživanje s njom dobar dio njena života. Njena neposlušnost je veća od njene poslušnosti..
Zaista je začuđujuće kako takva žena može da bude između tebe i žene koja te čeka u Džennetu. Tako mi Allaha, krv šehida se ne suši prije nego on sretne svoju huriju u Džennetu! Ona (hurija) je prelijepa, sa velikim sjajnim očima, čista kao emerald ( zeleni dragi kamen, nap. prev.), nikog nije voljela i nikog neće voljeti osim tebe; stvorena je za tebe i samo za tebe. Kada bi pokazala samo jedan prst, zasjenila bi Mjesec njime; kada bi se njena narukvica pokazala u tamnoj noći, nestalo bi tame u cijelom kosmosu; ako bi otkrila svoj članak, zamutila bi um cjelom čovječanstvu; ako bi se pojavila između nebesa i zemlje, prostor među njima bi se ispunio njenim mirisom, a ako bi pljunula, voda u svim okeanima dunjaluka bi postala pitka. Što je više gledaš, postaje sve ljepša, što više vremena provodiš s njom, sve više je voliš. Ima li ikakvog smisla znati za takvu ženu i ne pokušati je naći? A šta tek kad znaš da nećeš biti oženjen s jednom, već sa 70 hurija?!
Imaj na umu brate da ćeš neizbježno napustiti svoju ženu. Umrijećeš i ti, a i ona će. Ali, inšaAllah, bićete opet zajedno u Džennetu i naćićeš je tamo još ljepšom nego što je hurija, i naćićeš je tamo čistu od svih neprijatnosti ovog života. Probudi se prije nego bude kasno! Oslobodi se okova dunjaluka. I moli Allaha da ti podari šehadet! Ne dozvoli nikome i ničemu da stane između tebe i ove velike nagrade

Najnoviji članci

Tajna koja se mora čuvati i tajna koju je obaveza otkriti

0
Zabranjeno je biti vjeroloman U hadisu se kaže: “Ne sjede zajedno oni ljudi koji nemaju međusobnog povjerenja."1 Sabit prenosi da je Enes kazivao: "Jednom, došao je...

Pratite nas na Facebooku

5,583LikesLikes