Reply To: Odg: Sejh Hafiz Dosari-Dajte mi Oruzje!

Nova naslovna forums Multimedija Islam video Sejh Hafiz Dosari-Dajte mi Oruzje! Reply To: Odg: Sejh Hafiz Dosari-Dajte mi Oruzje!

#13223
AvatarAnonimno
Neaktivan

mirza1 post=8096 wrote: Halal olsum @gariib!! Evo, vidite da je moguća i normalna konverzacija, aferim!! Kakvi su moji nijeti kada pišem ovo što pišem znam samo ja i Allah s.w.t. Meni je cilj, iako znam da je to skoro pa nemoguće, obznaniti vama da to što radite i način na koji radite je apsolutno pogrešno. Možete vi mene zatrpati, kao što to i obično radite, sa šerijatskim dokazima koji se predstavljaju generalno.

Prije nego što nastavim pisati, da napomenem da nisam ni učenjak, ni saffovac ni reis ni predstavnik IZ. Samo “slučajni prolaznik”, ko što bi reko Zlaja, koji zna neke osnovne principe islama i pokušava da radi shodno.

Pravo da vam kažem, sam sebi postavljam pitanje, zašto se uopšte javljam ovdje… ne znam, iskreno. Nešto me tjera. Nemojte misliti da nisam upoznat sa stranicom i pisanjem članova foruma. Dojam koji ostavlja na mene lično, u najblažoj varijanti, da je jedino bitan džihad u ratu, i da se zato živi. Haman pa svaki korisnik ima avatar nekog lika sa kalašnjikovom, te se time stiče dojam haman da volite rat?! Da volite rokanje iz kalaša i ostalih oružja. Volio bih čuti mišljenje o tome…
Ono što također primjećujem o strane većine učesnika foruma da se nikako ili skoro nikako ne vodi računa o ahlaku i normalnoj konverzaciji spram ostalih učesnika i to je negdje na dnu ljestvice prioriteta. A to treba da bude na samom začetku. Jezik je prvi koji će bit pitan.
Sad ovdje ispada koda ja hoću da ispravljam krive Drine, ali eto, šta znaš, možda se neko okoristi, možda neko razmisli.. “Da li je uredu ovako postupati”. Čitam isto neki dan, kaže lik, ako taj što ti je donjio kurban (iako je zaklan u Allahovo ime), ne klanja, baci džukelama to kurbansko meso. Pa mislim, jel on normalan?
Jeste li svjesni da većina učenjaka, i većina muslimanskog svijeta razmišlja totalno suprotno od vas. Pretpostavljam da i na to imate odgovor. Većina je u krivu, a nas šačica je upravu.
Možda će ovo biti izbrisano, ali nema veze, pišem pod emocijama, možda je i bolje da se izbriše. Esselamu alejkum.

Dobro je sto si naglasio da pises pod emocijama bez Sheriatskih dokaza, jer tada sejtan pomuti nacisto razum muslimanu pa onda takav ostaje zbunjen nezna na koju ce stranu (tvoje pominjanje onog zlaje je jos jedan dokaz tvoje zbunjenosti), sejtan mu lazno predstavlja sve strane istim (tj da svaka pretjeruje ili popusta u necemu). Zato trebas skloniti emocije, pribrati se, a pogotovu sto kazes da ti je ahlak jako bitan. Onda ces prvo osaburati, smiriti se, za svako nejasno pitanje trazices odgovor u Kuranu i sunnetu ako ti opet nije jasno, onda ces pitati ucene da ti pojasne.
Kritiku koju upucujes na misljenje nekog od forumasa za kurbansko meso je misljenje nekog od forumasa i time nemozes generalizovati i pripisati to misljenje administraciji ove stranice.
Neznam zasto bi branio toliko one koji ne klanjaju ako redovno obavljas namaz, drzis se Allahove vjere onda zasto branis one koji ne obavljaju namaz Allahov poslanik s.a.w.s je jasno rekao:

˝ Između čovjeka i između idolopoklonstva i nevjestva, stoji ostavljanje namaza.˝ (Muslim u knjizi o vjerovanju Džabira ibn Abdullaha, br.82)

Od Burejde ibn El ˝ Hasiba, radijAllahu anhu, prenosi se da je rekao:

˝ Čuo sam Allahovog Poslanika, sallAllahu alejhi ve sellem, kako govori: ˝ Sporazum između nas i njih je namaz. Ko ga ostavi postao je nevjernik. ˝ (Ahmed, Ebu Davud, Et ˝ Tirmizi, En ˝ Nesai i ibn Madže)

“Glava stvari je islam, njegov stub je namaz, a vrhunac je džihad!” (biljezi Ahmed)

Ebu Davud i Tirmizi bilježe od Ummu Ferve, radijallahu anha, da je rekla: “Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je upitan: Koje je djelo najbolje? Pa je rekao: “Namaz na početku njegovog vremena.” A u Muslimovoj predaji: “Najbolja su djela; namaz u njegovom vremenu i dobročinstvo prema roditeljima.”

„Prvo zašto će čovjek odgova­rati na Sudnjem danu jeste namaz; pa ako mu namaz bude ispravan, biće mu isprav­na i ostala djela, a ako ne bude, neće mu biti ispravna ni ostala djela.“ (Taberani – hasen)

Poslanik s.a.w.s nam je pojasnio na najbolji moguci nacin, sada razmisli (bez emocija) na osnovu jasnih hadisa kako moze biti primljeno neko djelo onome koji ne obavlja namaz, takav je po hadisima nevjernik sve dok se iskreno ne pokaje i pocne redovno da obavlja namaz a do tad je takav nevjernik i nijedno njegovo djelo nece biti primljeno pa tako i Kurban.

A rijec “bosnjo” koristimo zato sto je i sami bosnjaci koriste jedni druge cesto nazivaju bosnjo, ili kad se medzusobno kritikuju i raspravljaju o tome ko je veci “bosnjo” tako da to nije nikakva uvreda vec njihova odrednica oni sebe tako odredzuju i jos se ponose time, kazu “biti bosnjak je prioritet..” ili “bitno je biti bosnjak” ili “moramo se svi izjasniti kao bosnjaci na predstojecem popisu” cak su pokushali i sheriatski opravdati njihovo uzdizanje nacije i neonacionalistickih ideologija ali nas poslanik s.a.w.s je i tu jasno naglasio:

“Nije od nas ko poziva u nacionalizam i nije od nas ko se bori iz nacionalizma i nije od nas ko se srdi (ljuti) zbog nacionalizma.” (Bilježi Tirmizi i drugi)

Poslanik, sallAllahu alejhi we sellem, još kaže: “Allah je od vas odstranio džahilijetsku pristrasnost i hvalisanje očevima (porijeklom). Čovjek je ili pobožni vjernik ili nesretni razvratnik. Ljudi su Ademovi potomci a Adem je stvoren od zemlje. Arap nema prednosti nad nearapom osim po bogobojaznosti.” (Bilježi Muslim)

Nemamo mi nista protiv onih koji kazu mi smo bosnjaci, sve dok ne pocnu (kao sto su mnogi poceli) da pozivaju u nacionalizam (bosnjastvo) rijecima “biti bosnjak je prioritet”, “bitno je biti bosnjak”, “moramo se svi izjasniti kao bosnjaci” i jos gomila jasnih poziva u nacionalizam i uzdizanje istog, tada je duznost svakog muslimana da upozorava takve sa dokazima da je jedini prioritet da budemo MUSLIMANI dosljedni sljedbenici Allahove knjige i poslanikovog s.a.w.s sunneta:

„Islam je iznad svega ostalog i ništa drugo ga ne nadvisuje i ne nadmašuje.“ (Taberani)
„Sada sam vam vjeru vašu usavršio i blagodat Svoju prema vama upotpunio i zadovoljan sam da vam islam bude vjera.“ (El-Ma‘ida, 3.)

“a onaj ko želi neku drugu vjeru osim islama, neće mu biti primljena, i on će na drugom svijetu biti od propalih.” (Ali Imran, 85)

“Zar pored Allahove vjere žele neku drugu, kada se Njemu predaju, milom ili silom, i oni na nebesima i na Zemlji i Njemu će vraćeni biti!” (Ali Imran, 83)
Zar pored Allahove vjere – ISLAM-a zele demonkratiju i bosnjastvo (u kome ima svega i svacega pocev od paganskog bogumilstva, tekija i turbeta, pa sve do bosnjackog ponosa nacijom i uzdizanje isto umijesto ponosa ISLAMOM i uzdizanje Allahove rijeci).

Zar ima veceg prioriteta od slijedzenja Kurana i sunneta? Allah i njegov poslanik s.a.w.s su odavno iskrene vjernike nazvali muslimanima (to je prioritet a ne dunjalucka odrednica bosnjak):

“O vjernici, molitvu obavljajte i Gospodaru svome se klanjajte, i dobra djela činite da biste postigli ono što želite, i borite se, Allaha radi, onako kako se treba boriti! On je vas izabrao i u vjeri vam nije ništa teško propisao, u vjeri pretka vašeg Ibrahima. Allah vas je odavno muslimanima nazvao, a i u ovom Kur'anu, da bi Poslanik bio svjedok protiv vas, i da biste vi bili svjedoci protiv ostalih ljudi. Zato, molitvu obavljajte i zekat dajite i u Allaha se pouzdajte; On je Gospodar vaš, i to kakav Gospodar, i kakav zaštitnik!”
(El-Hadždž, 77-78)

“A ko govori ljepše od onoga koji poziva Allahu, koji dobra djela čini i koji govori: “Ja sam doista musliman!“. (Prijevod značenja, sura Fussilet, ajet 33.).

Reci:”O sljedbenici Knjige, dodjite da se okupimo oko rijeci, i nama i vama zajednicke, da nikoga osim Allaha ne obozavmo, da Mu nista ne pridruzujemo, i da jedni druge, pored Allaha, bogovima ne smatramo!” Pa, ako se oni okrenu, vi recite:”Budite svjedoci da smo mi muslimani!“(Alu Imran, 64)

E tako mirza, a nacin na koji Allahovi robovi rade je jasan slijedjenje Kurana i sunneta i analiza na osnovu toga, ako ti mislis da postoji drugi bolji nacin od toga reci nam?
Oko ahlaka smo Elhamdulillah vecina ovdje za primjer drugima (pogotovu islambosna prosufijskim forumasima, posjeti ih da vidis kako se oni cak i medzusobno ne podnose i ohole) . Svako ko je duze ovdje na forumu zna da je ahlak kod brace ovdje itekako zastupljen. Na drugom forumu ti nece halaliti kao sto mnogi ovdje jedni drugima halale i zele ono sto zele i samome sebi a to je uputa, Allahova milost i dzennet.

Najnoviji članci

Židovi muslimanskog ummeta

0
Židovi ummeta... “Rekao je Seid ibn Džubejr rahimehullah: Murdžije su židovi Kible." Neke od osobina koje murdžije dijele sa jevrejima o kojima je Allah rekao u...

Pratite nas na Facebooku

5,579LikesLikes