Reply To: Odg: Sejh Hafiz Dosari-Dajte mi Oruzje!

Nova naslovna forums Multimedija Islam video Sejh Hafiz Dosari-Dajte mi Oruzje! Reply To: Odg: Sejh Hafiz Dosari-Dajte mi Oruzje!

#13220
AvatarAnonimno
Neaktivan

Halal olsum @gariib!! Evo, vidite da je moguća i normalna konverzacija, aferim!! Kakvi su moji nijeti kada pišem ovo što pišem znam samo ja i Allah s.w.t. Meni je cilj, iako znam da je to skoro pa nemoguće, obznaniti vama da to što radite i način na koji radite je apsolutno pogrešno. Možete vi mene zatrpati, kao što to i obično radite, sa šerijatskim dokazima koji se predstavljaju generalno.

Prije nego što nastavim pisati, da napomenem da nisam ni učenjak, ni saffovac ni reis ni predstavnik IZ. Samo “slučajni prolaznik”, ko što bi reko Zlaja, koji zna neke osnovne principe islama i pokušava da radi shodno.

Pravo da vam kažem, sam sebi postavljam pitanje, zašto se uopšte javljam ovdje… ne znam, iskreno. Nešto me tjera. Nemojte misliti da nisam upoznat sa stranicom i pisanjem članova foruma. Dojam koji ostavlja na mene lično, u najblažoj varijanti, da je jedino bitan džihad u ratu, i da se zato živi. Haman pa svaki korisnik ima avatar nekog lika sa kalašnjikovom, te se time stiče dojam haman da volite rat?! Da volite rokanje iz kalaša i ostalih oružja. Volio bih čuti mišljenje o tome…
Ono što također primjećujem o strane većine učesnika foruma da se nikako ili skoro nikako ne vodi računa o ahlaku i normalnoj konverzaciji spram ostalih učesnika i to je negdje na dnu ljestvice prioriteta. A to treba da bude na samom začetku. Jezik je prvi koji će bit pitan.
Sad ovdje ispada koda ja hoću da ispravljam krive Drine, ali eto, šta znaš, možda se neko okoristi, možda neko razmisli.. “Da li je uredu ovako postupati”. Čitam isto neki dan, kaže lik, ako taj što ti je donjio kurban (iako je zaklan u Allahovo ime), ne klanja, baci džukelama to kurbansko meso. Pa mislim, jel on normalan?
Jeste li svjesni da većina učenjaka, i većina muslimanskog svijeta razmišlja totalno suprotno od vas. Pretpostavljam da i na to imate odgovor. Većina je u krivu, a nas šačica je upravu.
Možda će ovo biti izbrisano, ali nema veze, pišem pod emocijama, možda je i bolje da se izbriše. Esselamu alejkum.

Najnoviji članci

Tajna koja se mora čuvati i tajna koju je obaveza otkriti

0
Zabranjeno je biti vjeroloman U hadisu se kaže: “Ne sjede zajedno oni ljudi koji nemaju međusobnog povjerenja."1 Sabit prenosi da je Enes kazivao: "Jednom, došao je...

Pratite nas na Facebooku

5,583LikesLikes