Reply To: Odg: Šejhu Enveru el-Awlakiju CIA "namjestila" Bošnjakinju iz Hrvatske??

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Zanimljivosti Šejhu Enveru el-Awlakiju CIA "namjestila" Bošnjakinju iz Hrvatske?? Reply To: Odg: Šejhu Enveru el-Awlakiju CIA "namjestila" Bošnjakinju iz Hrvatske??

#12792
Avatar
Anonimno

Mus_ab post=7636 wrote: braco, dajte vise jednom za svagda rjesite to sa sobom, sutra ce bit svasta, samo zato sto svakom vjerujemo il nam svako moze ubacit krzo neku vjest kojekakve subhe… nema uzimat vjest od kjafira subhanAllah, i ako uzmes da pogledas, procitas, nek ti ostane ubjedjenje da je laz dok se ne dokaze suprotno! Kjafir pravi smicalice na sve moguce nacine!!!

Potpuno si u pravu brate Mus_ab. Nije problem da se na forumu postavi vijest koju prenose agencije ali braca i sestre ne smiju da vjeruju da je ta vijest istinita sve dok se ne provjeri i dokaze da je tacna. Vise puta je spominjan ajet gdje Uzviseni Allah poziva nas vjernike i vjernice da ne vjerujemo ako nam neka nepostena osoba donese vijest. Pa hoce li braca i sestre vise postupiti u skladu sa ajetom i dokle vise ide ta naivnost.

Sejh Enver el-Avlaki, rahimehullah, je bio ucen, pobozan, inteligentan, pronicljiv vjrenik. Imao je dar da lijepo i jednostavno pripovijeda. Onaj ko dobro poznaje engleski jezik moze da nadje na netu serijal sejhovih predavanja pod nazivom “The Lives of the Prophets” – “Zivoti Poslanika”. Zaista divna predavanja o poslanicima hronoloski poredana od Adema alejhisselam do posljednjeg Allahovog Poslanika Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem. Molim Allaha Uzvisenog da sejha Envera nagradi najboljom nagradom na buducem svijetu i da i nas spoji zajedno sa njim i poslanicima u Dzennetu. AMIN.

Sto se tice nevjernika, njihov je obicaj da svaku istaknutu licnost kod muslimana ocrne sto vise kako bi muslimani okrenuli ledja toj osobi. Pogledajte sta su kafiri sve pisali o sejhu Abdullah Azzamu, rahimehullah, emiru mudzahida u Iraku Ebu Omer el-Bagdadiju, rahimehullah, sejhu Usami, rahimehullah i drugim istaknutim licnostima kod muslimana. Zato muslimani ne smiju da nasjedaju na kafirsku i dzahilsku poganu propagandu.

Novo na sajtu

islamske teme featured

Zašto džini ulaze u ljude?

Nakon što smo se upoznali sa činjenicama o sposobnosti džina da opsedaju ljude, okupiraju njihov razum, dijelove njihovog tijela, ili ljude kao potpunu cjelinu,...