Reply To: Odg: Šejhu Enveru el-Awlakiju CIA "namjestila" Bošnjakinju iz Hrvatske??

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Zanimljivosti Šejhu Enveru el-Awlakiju CIA "namjestila" Bošnjakinju iz Hrvatske?? Reply To: Odg: Šejhu Enveru el-Awlakiju CIA "namjestila" Bošnjakinju iz Hrvatske??

#12795
AdminAdmin
Keymaster

Iz postavljenog teksta se da vidjeti dokle kafiri mogu ići sa svojim zavjerama protiv muslimana i islama.
Naravno, to što kafiri kažu mi ne vjerujemo dok se ne dokaže da je istina.

Međutim, činjenica je koju spominju i braća da je šejh Enver oženio neku Hrvaticu kao treću ili četvrtu ženu. Kako sam ja razumio, ona je sama šejhu ponudila brak, što nikome ne daje za pravo da sumnja da je ta sestra nečiji špijun, niti bilo koja druga sestra konvertit.

Međutim, također je činjenica da su kafiri vrlo često koristitli žene kako bi naudili muslimanima. Svježi primjer toga je Kanađanka Beverly Giesbrecht, koja je navodno primila islam i uzela ime Hadija Abdul Qahhar. Međutim, kako su kasnije mudžahidi objavili, Hadija je bila agent CIA-e, i po naredbi CIA-e 2002. godine Hadija je pokrenula tada čuveni “džihadski” web sajt Jihad Unspun. Sajt je okarakterisan od strane američke vlade kao blizak Al-Kaidi i da širi dezinformacije, što je kod mnoge braće ulilo povjerenje u sajt i njegovog urednika (Hadiju). Cilj sajta je bio da se regrutuju potencijalni mudžahidi, koje bi potom Hadija poslala u CIA zatvore širom svijeta.

U cilju kako bi bila djelotvornija, Hadija se po naredbi CIA-e zaputila u Pakistan, gdje je uhapšena od strane mudžahida u novembru 2008. godine, a kasnije umrla je od hepatitisa (vjerovatno tokom 2009. godine).

Ono što kafiri previde dok smišljaju spletke jeste oštroumnost mudžahida.

Jihad unspun .com je radio jos neko vrijeme, ali je izgubio svoju svrhu jer ga muslimani nisu posjecivali. Danas, sajt jihadunspun.com koristi CIA agent koji na istom promoviše oružje.

Naravno, bila bi prava nepravda sumnjičiti svakog konvertita da je špijun, jer praksa pokazuje da su konvertiti mnogo bolji muslimani od “rođenih” muslimana. Također, mnogi “muslimani” odrade prljave poslove bolje nego špijuni “konvertiti”. A ko se to bori protiv Allahovog zakona u Afganistanu, Pakistanu, Somaliji, Kavkazu, Iraku.. ko ako ne “rođeni muslimani”, od kojih dobar dio čak klanja namaz. Stoga, odbacujemo bilo kakvu sumnju da je sestra Amina iz Hrvatske ičiji špijun.

Također, vjernik mora biti oprezan, pogotovo kada su osjetljive stvari u pitanju. Smješno je i naivno da neka braća pokušavaju putem interneta tražiti načine da se priključe džihadu, jer na internetu ne postoji apsolutno siguran način komunikacije.

Najnoviji članci

Židovi muslimanskog ummeta

0
Židovi ummeta... “Rekao je Seid ibn Džubejr rahimehullah: Murdžije su židovi Kible." Neke od osobina koje murdžije dijele sa jevrejima o kojima je Allah rekao u...

Pratite nas na Facebooku

5,580LikesLikes