Srijeda, 23 Juna, 2021

Reply To: Odg: Serijal: Pretjerivanje u pogledu grobova i umrlih

#13936
Anonimno
Neaktivan

Dobra tema :barek: @Pero.
Ovo je zaista mnogo opasna stvar na koju ja svoje bliznje stalno opominjem.
U mome mjestu ima kamara kaburova koji su mjesto shirka narocito se to vidi uoci petka i ponedeljka i kako kazu “mubareć većeri”
Ima kaburova koji su narocito “posebni” jel tu se ide “na murad” i cak znam pravoslavca koji je nasihat dobio na kojem turbetu mora zaklat kurban zbog belaja sa sinom(ovo je biulo prije 92 god.)
Kaburliska akida je jako ukorijenjena u nashem narodu(mislim jezicki “nashem” )
Tu se teshko moze shta promjeniti nashim djelovanjem:govorom,opominjanjem itd.
Ali mene ponajvishe boli jedan poseban slucaj.
Imam ahbaba,brat je musliman,klanja svaki vakat,posti,cini dobrocinstvo itd. ALI…
Molim Allaha s.w.t. damu istinu ucini jasnom a sve zablude ocitim-amin
Pravi spomenike od kamena,ugradzuje ih.
kazem ja njemu.brate znash li ti shtaje rekao plemeniti poslanik Muhammed sallallahu alejhi weselem za kaburove i uzdizanje spomenika i znash li kada je vidzen crvenoga lica od ljutnje daga nisu ashabi nikada vidjeli takvoga?
Odgovor je bio : “znam.
Pa shto onda to radish,shto nepromijenish djelatnost?
Kaze mi :”brate ja samo pravim i postavljam gdjesam placen zato a neuzdizem ja mrtve niti ja dizem spomenik to cini porodica.
Zao mi insana ono srcem i dovim srcem zanjeg ali zabluda u koju je zapao je toliki glib da stvarno neznam kako mu pomoci osim dovom a zaomiga napiustiti zbog svega dobroga i hajirli shto ima prisebi kao i njegova cijela porodica.
Molim Allaha s.w.t. da sve one u cijim srcima ima dobra (a trenutno su na zabludi i cine stvari suprotno sherijatu) uputi uputom poslije koje nejma zablude i daim prsa ucini prostranim i da ponosno nose bajrak islama i postanu od onih u koje cese ljudi ugledati i za kojima cese povoditi u dobru-amiiiiiiiiii….n!

Najnoviji članci

Talibani od subote osvojili blizu 70 distrikta

0
Talibani su munjevito napredovali od subote, osvajajući gotovo 70 distrikta (cijeli Afganistan ima 421 distrikt), brzinom kakva nije viđena ni kada su prvi put...

Pratite nas na Facebooku

5,498LikesLikes