Reply To: Odg: Serijal: Pretjerivanje u pogledu grobova i umrlih

Nova naslovna forums ISLAM Islamsko vjerovanje – akida Serijal: Pretjerivanje u pogledu grobova i umrlih Reply To: Odg: Serijal: Pretjerivanje u pogledu grobova i umrlih

#13939
AvatarAnonimno
Neaktivan

Izuzetno lijepo, direktno i razumljivo pojasnjenje od strane naseg shejha Idriza Bilibanija, jos samo kad bi mnoge bosnje sufije izvukle pouku (koji svijesno ili nesvijesno cine kufr na turbetima sedam brace u Sarajevu, tekije na buni – koju je ceric licno otvorio i blagosiljao prosle godine, samo u Sarajevu ima oko 47 tekija gdje bosnje dervisi, dzahilji i sufije cine novotarije i kufr kao i u jos stotinama turbeta i tekija u BiH a i sire).

Ono sto mene a vjerujem i vecina brace boli je murdzijsko cutanje (od strane saffovaca i ostalih tzv selefija) i ne upozoravanje direktno i jasno na kufr i sirk a pogotovu kada ceric i sufijske efendije predvode desetine hiljada bosnji dzahilja da cine kufr na ajvatovici, kada ceric i “bosnjacko nacionalna (ne)zajednica” legalizuju neislamske obrede u tekijama jos uz sve to svake godine obnavljaju ili pak otvaraju nove tekije i turbeta i sve to naravno sa dozvolom i blagoslovom tzv “iz” a bosnjama sa murdzijskim shubhama je bitnije da “budu bosnje” (iako je nas Gospodar jasno naglasio da budemo samo ponosni muslimani) od direktnog upozoravanja i opominjanja na mnoge koji cine opasne novotarije a mnogi i sirk.

“Zaista je širk najveća nepravda.” (Lukman, 13) zaista, zar ima veće nepravde i zuluma kao što kad čovjek kojeg je stvorio Uzvišeni Allah obožava nekog drugog, i kad ga Gospodar obaspe blagodatima da zahvaljuje nekom drugom.

A činjenjem širka ustvari se čini nepravda i prema samom sebi, jer ostavljanje tevhida je izravno gubljenje istinske sreće i zadovoljstva. Širk donosi kaznu koja je neizdrživa, kaže Uzvišeni: “I nije im Allah nepravdu načinio, nego su sami prema sebi nepravedni bili. ” (Ali Imran, 117)

“Zaista Allah neće oprostiti da Mu se neko ravnim pripisuje.”(En-Nisa,48)

Najnoviji članci

Pratite nas na Facebooku

5,589LikesLikes