Reply To: Odg: Situacija na Kavkazu

#8167
AvatarAnonimno
Neaktivan

Mapa Sjevernog Kavkaza

Es Selamu Alejkum,

Vec duze vrijeme nismo pisali nista o muslimanima Kavkaza i njihovoj borbi za slobodu. Mislim da Kavkaz zasluzuje jednu posebnu temu kojom cemo se pozabaviti. Kao sto mozete vidjeti muslimani Kavkaza su uporni u tome da ostvare islamsku drzavu i mislim da Rusi nikada nece moci mirno spavati sve dok ne predaju Sjeverni Kavkaz muslimanima. Rusija je izgubila legitimitet nad Sjevernim Kavkazom onog momenta kad je ubila Dzohara Dudajeva i kad je srusila jednu divnu Islamsku zemlju Ceceniju. Oni su pokusali srusiti snove Cecena o neovisnoj drzavi tako da su sa muslimanima okrutno obracunali. Nisu stedjeli ni grad Grozni kojeg su sravnili sa zemljom. Allah ih kaznio zbog toga!!
Muslimani sjevernog Kavkaza su dobri muslimani i njima nije utjecalo to sto su zivjeli pod komunizmom i moze se reci da su vrlo brzo povratili Islam na Sjevernom Kavkazu. Muslimani na Sjevernom Kavkazu su ciste Sunnije i oni su toliko predati Allahu tako da je dawa veoma bila uspjesna u tom dijelu zemlje. Cecenski narod tek sto je izasao iz komunizma je bio vec spreman uvesti Serijat i u tome su gradjani bili saglasni. Mislim da mi trebamo uciti od Cecena dosta jer Ceceni su pokazali da zive za Islam. Oni nisu uzaludno dali svoje zivote jer sigurno je da Rusija nece moci mirno da zivi sve dok ne bude predala teritoriju Sjevernog Kavkaza i mislim da su ceceni srusili mit o Ruskoj nepobjedivosti. Rusija nije uspjela da iskorjeni islam nego je naprotiv ulozila sve da bi se napravila velika Dzamija u Groznom samo da bi se zadovoljili muslimani. Oni su postavili na celu Cecenije Ramzana Kadirova koji sve radi po instrukcijama Moskve. Istina je da se Grzooni obnovio i da sada muslimani mogu odlaziti u Dzamije ali ta paznja je data samo Ceceniji sve u cilju kako bi se zataskao genocid nad Cecenima. U Dagestanu na primjer muslimani ne smiju pustiti bradu. To sve ukazuje da Rusija mmora otici sa Sjevernog Kavkaza i mora se pomiriti s tim da se trebaju osamostaliti muslimanske drzave na Kavkazu. Kavkaski Emirat je jedna realnost i ta ce realnost biti ostvarena onog momenta kad Rusija shavti da se ne moze boriti protiv muslimana.

Sjeverni Kavkaz je lijep predeo i to je predeo koji je slican Europskim drzavama sa puno zelenila i puno suma. Taj dio je vrlo rano bio dio Islamskog Halifata pa cak jos za vrijeme Hulefai rasidina Sjeverni Kavkaz je bio dio Hilafeta. Tamo je prosiren Islam i to Sunnijski tip Islama tako da ti ljudi vole Islam i zive za Islam. Njima se trevba pomoci i za njih se treba uciti dova jer iskreno Sjeverni Kavkaz nije izgubljen i nece nikada biti izgubljen. To je muslimanska teritorija i nikada Rusija nije iamla Sjeverni Kavkaz osim kad su ratom oteli od muslimana.

Najnoviji članci

Libija: Francuski avioni bombardovali bazu Al-Vatija, Rusi okupirali naftno polje

0
Neimenovani vojni zvaničnik proislamske libijske vlade u Tripoliju, izjavio je tursku novinsku kuću Anadoly Agency (A) da su neidentificirani vojni avioni u noći subote na nedjelju izveli napad na bazu Al-Watiya.

Pratite nas na Facebooku

5,587LikesLikes