Reply To: Odg: Situacija na Kavkazu

#8174
AvatarAnonimno
Neaktivan

Pirlikom crtanja granice Kavkaskog Emirata nisam primjetio da Ingushetiu i Kabardino Balkaria razdvaja Sjeverna Osetija. Znaci ovdje se na ovoj mpai moze vidjeti jasno da Sjeverna Osetija razdvaja Karacaj-Cerkeziju, Kabardino- Balkariu i Ingusetiju, Ceceniju i Dagestan. u buducnosti Karacaj- Cerkezija i Kabardino Balkaria bi mogle posrtati jedinstvena drzava koja bi bila ukljucena u Kavkaski Emirat.
Sjeverni Kavkaz je lijep predeo i to je lijepa zemlja koja moze da se obradjuje i od koje moze da se zivi. U Ingusetiji ima muslimana koji pripadaju Safiijskom mezhebu i vecina muslimana u Ingusetiji pripada Safiijskom mezhebu. Isto tako na Sjevernom Kavkazu ima Sufijskih tarikata i oni su ostavstina Osmanlijske Imperije. Na Sjevernom Kavkazu je pojacana Selefijska dawa i mnogi muslimani se odlucuju na slijedjenje Selefijskog pravca tako se to siri i da to prihvacaju mnogi mladi muslimani. Sve u svemu muslimani sjevernog Kavkaza su Sunnije i oni vole Islam. Cilj Kavkaskog Emirata nije samo Cecenija mnego sve muslimanske terittorije na Sjevernom Kavkazu. Zato ova mapa vrijedi jer se moze jasno vidjeti koje teritorije pripadaju muslimanima. Rusija vise nema legitimna prava polaganja na Sjevernom Kavkazu jer muslimani zele da zive u jednoj islamskoj drzavi koja ce se bazirati na Serijatu i gdje ce tada muslimani steci svoj pravi identitet. Glavni grad Kavkaskog Emirata bitce Grozni jer Grozni je simbol otpora prema Rusiji tako da bez obzira sto Sjeverna Osetija razdvaja dva dijela muslimanske teritorije ipak te teritorije mogu biti u jednoj drzavi koja ce se zvati Kavkaski Emirat. Sjeverni Kavkaz je simbol otpora i simbol islama. Tu se brani Islam jer Islam se ne brani u islamskim drzavama nego se brani u ovim dijelovima koji su od historijskog znacaja. Muslimanima Sjevernog Kavkaza nije mogao niko pomoci sem Allaha Jedinog. Muslimani Sjevernog Kavkaza nisu zeljeli da rade na pridobijanju podrske od strane Amerike jer oni su znali dobro da to nosi sa sobom promijenu cilja ratovanja i dzihada. Muslimani su znali da ce Amerikanci i Zapadne drzave da ucjenjuju muslimane samo kako bi se borili za nacionalana i sekularna prava, Muslimani Kavkaza su se hrtabro oslonili samo na Allaha i nisu htjeli sebe predstavljati borce za demokraciju nego su nastupili iskreno i rekli da se bore za islamsku drzavu. Mmoram reci da muslimani Kavkaza nisu izgubili rat jer oni ce i dalje gajiti nadu i vjeru u Allaha da ce jednog dana osnovati Islamsku drzavu. Ne zaboravite Sjeverni Kavkaz u vasim dovama jer Sjeverni Kavkaz je simbol muslimanskog vitestva i simbol kako se treba boriti hrabro za Islam.
Draga braco, politicka situacija se krece ka tome da se jednog dana sukobe Amerika, Rusija i Kina. Amerika moze uraditi dobar posao samo kad oslabi Rusiju i Kinu jer mi svi znamo da mi muslimani imamo nas Ummet u Rusiji i Kini tako da Sjeverni Kavkaz moze pronaci sebe u tim sukobima interesa. To ce se desiti vrlo brzo jer razvoj situacije se krece ubrzano jer sada je na redu Iran a nakon Irana slijedi Rusija i Kina. Nas cilj je da se borimo samo za Islam i da se ne priklanjamo nijednim nevjernickim silama. Mi muslimani moramo raditi samo za nas ciilj a nas cilj je sirenje islama i sirenje islamskog svijeta. Ono sto su Rusi oduzeli muslimanima nakon propasti Osmanlijke Imperije se mora vratiti i Sjeverni Kavkaz ce ponosno stati na noge i ponosno stati na braniku Islama kako bi Kavkaski Emirat sijao nurom islama.Zato draga braco Kavkaski Emirat je realnost i molimo se za Kavkaski Emirat i volimo se medjusobno jer jedino sa medjusobnom ljubavlju mozemo stici do cilja.

Najnoviji članci

Zlatna sredina

0
Rekao je Wehb: „Sve ima dva kraja i sredinu. Uhvatiš li se za jedan kraj, drugi će se nakositi, ali uzmeš li sredinu, oba kraja će biti uravotežena. Drži se uravnotežene sredine u svim stvarima“.

Pratite nas na Facebooku

5,589LikesLikes