Reply To: Odg: Situacija u Iranu

#8234
AvatarAnonimno
Neaktivan

Za Iranske Sunnije svakako mozemo uciti dove i da budemo u toku sa njihovim stanjem. Mi mozemo biti ut oku putem interneta i pratiti kako prolaze muslimani u Iranu. Naravno da su i Amerika i Iranski rezim isti ali ono sto moramo podrzati je svrgavanje Siijskog rezima u Iranu. Iran se treba napraviti kao drzava Siija i Sunnija tako sto ce se Sunnijama dati pravo da budu politicki aktivni i da im se pruzi prilika ucestvovanja u podjeli vlasti. Mislim da bi to bilo dobro za Iranske Sunnije koji bi mogli biti znacajan faktor povratka islamu mnogim Siijama.
Iran je lijepa zemlja i to je zemlja koja moze postati svjetionikom Islama jer za nas muslimane je vazno da se Ehli Sunnet ojaca u toj drzavi i da se naprave puno dzamija u kojima ce se pozivati u pravu vjeru. Nisam za primjenu oruzane sile prema Siijama jer mislim da te stvari trebamo ostaviti. Mislim da ce nasa aktivnost dati pozitivne rezultate ako budemo aktivni u dawi i ako budemo pozivali u Islam. Mnoge Siije u Iranu nisu upoznate sa Ehli Sunnetom i njima se treba dati sansa prelaska u Ehli Sunnet. Jedino tako mozemo postici zadovoljavajuce rezultate gdje ce muslimani pobjediti u Iranu i gdje ce muslimani dokrajciti sve devijantne sekte u islamu. Mislim da nam je prevashodno bitno da rasicstimo sa devijantnim sektama i da se u islamskom svijetu uspostavi samo jedan Islam a to je Ehli Sunnet kao i jedna akida na bazi Selefi -Salihina. To cebiti uspjeh Islama i vjerujem da ce se nakon toga Islam brze siriti u svijetu i da ce Islam postici velike rezultate.

Najnoviji članci

Kultura kletve i proklinjanja ashaba i majki vjernika kod šiija

0
Pustimo da sami šijitski autoriteti govore o svom ubjeđenju, ali bez tukje - pretvaranja! Pogledajte pogana ubjeđenja šiizma - idolopokloničke sekte koja se krije iza islama. Šije lažu i potom proklinju najveće svetinje islama.

Pratite nas na Facebooku

5,588LikesLikes