Reply To: Odg: Situacija u Iranu

#8069
AvatarAnonimno
Neaktivan

Bio sam banovan zato sto sam bio u zabludi jer sam vjerovao da su nam Siije braca i da sa njima moramo imati muslimansko jedinstvo. Tako sam mislio sve dok nisam procitao literaturu koju sam dounlodovao i dok nisam procitao Sunnijsku akidu. Zato vrijeme sam se uclanio na jedom islamskom forumu na engleskom jeziku koja je globalnog karaktera tako da sam se mogao uvjeriti od muslimana iz Indije, Pakistana i Afganistana koji zive sa Siijama u kakvoj su oni zapravo zabludi. Oni su mi objasnili na lijep nacin da Siije nisu nasa braca. Rizikovao sam i na tom forumu da budem banovan ali nisam bio banovan. Inace ti muslimani koji su me ubjedjivali da Siije nisu nasa braca nisu bile “‘zloglasne vehabije” nego Hanefije koji su mi ponavljali da nije ekstremizam ako smo iskreni i ako smatramo Siije kafirima. Mi ne smijemo imati tolerancije prema Siijama nego ih moramo na svaki nacin ubjedjivati u njihovu nevjeru sve dok ne ostave Siizam.
Tada sam se zamislio i onda sam rekao da sustina muslimanskog jedinstva pociva na istini i da je pravo muslimansko jedinstvo samo Ehli Sunnet vel Dzemat bez Siija i Sufija i ostalih zalutalih sekti.

Mislim da cete razumijeti moj osjecaj koji sam imao.

Najnoviji članci

Zabranjeno je tražiti vlast

0
Ebu Musa el-Eš'ari, radijallahu anhu, pripovijeda da je jednom prilikom, zajedno s još dvojicom svojih saplemenika, ušao kod Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem. Jedan...

Pratite nas na Facebooku

5,581LikesLikes