Reply To: Odg: Situacija u Makedoniji

#8332
AvatarAnonimno
Neaktivan

Skoplje na iskušenjima
Radio-televizija Srbije – pre 3 minuta

Na antialbanskim demonstracijama u centru Skoplja okupilo se oko pedesetak mlađih osoba. Iako su organizatori najavljivali da će protest biti miran, demonstranti na policiju bacaju flaše i kamenice, javljaju skopski mediji.

Pošto su se okupili ispred zgrade makedonske vlade, demonstranti su se podelili na dve grupe, od kojih se jedna uputila ka gradskom parku, dok je druga ostala ispred zgrade vlade.

Okupljeni nose transparente sa slikama Adolfa Hitlera i uzvikuju parole “Za vas je samo Aušvic”, “Srebrenica dva”, “Šiptarska vlada” i “Smrt za šiptare”.

Ispred vlade nalaze se jake policijske snage na koje okupljeni bacaju flaše i kamenice.

Demonstranti ispred zgrade prekrili su svoja lica majicama i ne dozvoljavaju medijima da im priđu.

Protest je organizovan kao odgovor na demonstracije Albanca, koji su negodovali zbog navodnih političkih hapšenja, kada je tokom akcije “Monstrum” uhapšeno 12 Albanaca.

Na licu mesta, ispred Vlade Makedonije prisutno je mnogo policajaca sa štitovima, a u blizini se nalaze i vozila za razbijanje demonstracija.

Komandir skopske policije rekao je za RTS da u jučerašnjim protestima nije povrećen jedan, kako su mediji izvestili, nego čak 20 policajaca.

Za danas popodne je bio planiran još jedan protest Albanaca, ali je, posle poziva Islamske verske zajednice, otkazan.

Najnoviji članci

Habbab ibn el-Erett – učitelj muslimana i strpljivi mudžahid

0
NJEGOVO IME I PORIJEKLO Njegovo ime je Habbab, sin je El-Erettov, a on Džendelov, a on Sa'dov, a on Hazimov, a on Ka'bov, a on...
Kur'an, muslimanka

Biranje životne saputnice

Pratite nas na Facebooku

5,582LikesLikes