Reply To: Odg: SITUACIJA U MAKEDONIJI

#8822
AvatarAnonimno
Neaktivan

Babamovski: U Makedoniji bila tri logora za obuku Al-Kaide

On je izrazio uvjerenje da je ubistvo kod Smiljkovaca bio teroristički čin

Autor Tanjug | Objavljeno 30.05.2012. u 06:53

U Makedoniji su postojala tri logora za obuku pripadnika Al-Kaide, ali međunarodna antiteroristička koalicija ni na koji način ne pomaže Skoplju, izjavio je danas penzionisani profesor fakulteta za bezbjednost Ivan Babamovski.

Babamovski je, na seminaru u Skoplju posvećenom borbi protiv nasilnog ekstremizma, upozorio da je bezbjednosna situacija u Makedoniji i regionu prilično loša i da se, poslije petostrukog ubistva 12. aprila kod sela Smiljkovci, može očekivati još takvih nasilnih akcija.

On je izrazio uvjerenje da je ubistvo kod Smiljkovaca bio teroristički čin čiji je cilj bio širenje straha među stanovništvom.

Prema njegovim riječima, u Makedoniji su postojala tri logora za obuku pripadnika Al-Kaide.

Babamovski je naveo da je 25 pripadnika jedne etničke grupe u Makedoniji prošlo obuku za teroriste u logoru u Teheranu, dok je jedan od lidera te zajednice bio u Komu, duhovnom centru šiita, gdje je prošao obuku za vođu struktura koje su povezane s terorizmom.

Uprkos svemu tome, članice antiterorističke koalicije ne pomažu Makedoniji ni finansijski ni tehnički ni kadrovski, rekao je Babamovski.
izvor http://www.dnevniavaz.ba

Najviše me čudi to kada ljudi povezuju Al-Kaidu sa Iranom .

KARAVANA IDE DOK PSI LAJU!!!!

Najnoviji članci

Kultura kletve i proklinjanja ashaba i majki vjernika kod šiija

0
Pustimo da sami šijitski autoriteti govore o svom ubjeđenju, ali bez tukje - pretvaranja! Pogledajte pogana ubjeđenja šiizma - idolopokloničke sekte koja se krije iza islama. Šije lažu i potom proklinju najveće svetinje islama.

Pratite nas na Facebooku

5,588LikesLikes