Reply To: Odg: Situacija u Makedoniji

#8310
AvatarAnonimno
Neaktivan

Kao sto mozemo vidjeti u Makedoniji je veoma osjetljiva situacija tako da je to situacija koja se moze lako zapaliti. Makedonci znaju da nece biti vecina u Makedoniji i da muslimani polako osvajaju svaki dio Makedonske teritorije. Skopje vec sada lici na muslimanski grad i ima puno muslimana. U Albansku etnicku teritoriju je uvrsteno i Skopje tako da nikakva dioba ne bi odgovarala gdje ne bi ukljucivala Skopje. Zato ne mozemo se boriti za prekrajanje Makedonije ali mozemo se boriti za slobodu Islama kako bi u neko dogledno vrijeme muslimani osvojili Makedoniju. U tome je stvar sto Makedonci zele da izazovu incidente i da naprave razlog da se muslimani isele iz Makedonije i da im se smanji broj u zemlji. naravno to nece uspjeti jer muslimani ce se boriti i muslimani nece odlaziti iz Makedonije. naravno Makedonci ne bi smai zapocinjali niakakvu akciju daije Srbije i da nije njene podrske. Srbija je jedini faktor koji moze izazvati rat u bilo kojem dijelu teritorije bivse Jugoslavije. Zato se sa Srbijom treba biti oprezan i mora se biti uvijek spreman na borbu.
U Makedoniji se dobro njeguje islam i ima puno nase brace koji su pustili bradu i koji redovno klanjaju. Islam je ejdna tradicija u Makedoniji pa cak veca tradicija od Kosova. Zato je tome razlog sto je smanjen nacionalni zanos Albanaca u Makedoniji. isto tako u Makedoniji ima jedan broj Bosnjaka i Roma pa cak u Makedoniji se nalazi najvece Romsko naselje Sutka koja je predgradje Skopja. Kako saznajem mnogi Romi su se orkenuli islamu i imaju u svojem naselju veliku dzamiju. Imaju dobrog hatiba koji ih vodi. Puno Roma je pustilo bradu tako da Romi vise nemaju epitet kradljiavaca i to se izgubilo. Romi su bili poznati kao kradljivci samo u vrijeme komunizma i bezvjere a sada je zanjih doslo vrijeme islama gdje svaki Rom sebe pronalazi u muslimansku naciju. Oni bez epiteta kradljivaca izgledaju kao i svi ostali muslimana i slicni su muslimanima iz Indije i Pakistana. Allah ih uputio na Pravi Put i ucvrstio Iman. Amin. Prije bih dao sestru vjerniku Romske nacionalnosti nego nekom Bosnjaku koji ne klanja. To su sada muslimani i to su cisti muslimani.

Najnoviji članci

Habbab ibn el-Erett – učitelj muslimana i strpljivi mudžahid

0
NJEGOVO IME I PORIJEKLO Njegovo ime je Habbab, sin je El-Erettov, a on Džendelov, a on Sa'dov, a on Hazimov, a on Ka'bov, a on...
Kur'an, muslimanka

Biranje životne saputnice

Pratite nas na Facebooku

5,582LikesLikes