Reply To: Odg: Situacija u Nigeriji

#8134
AvatarAnonimno
Neaktivan

Zelio bih navesti da nisam podrzao akciju Boko Harama i njihove napade na Crkvu.Govorio sam samo o potrijebi muslimana za Islamskom drzavom. Naravno da osudjujem ovaj napad i mislim da Boko Haram mora birati ciljeve kako bi vodio rat po muslimanskoj etici ratovanja.
Kao sto mozemo vidjeti Nigerija je jedna zemlja koja je puna ljepote i to je bogata zemlja prirodnim resursima i rudama tako da njoj samo fali da bude samostalna i da prestane pljackanje Zapada jer Zapad svo vrijeme pljacka Afriku. Zato draga braco, muslimani traze Islamsku vlast jer svi znamo da ce NIgerija uspjeti sa Serijatom i islamskom vlascu. Krscanima je bolje sa muslimanima nego sa bijelcima krscanima jer svi znamo koliko bijelci njeguju rasizam. Krscani su silom nametnuli crncima krscanstvo tako da ni oni ne mogu drzati tu vjeru. Prirodno je da crnci prihvate Islam i da zive po islamu jer tada ce Afrika uspjeti i postati kontinentom blagostanja. Nigerija ima dobar polozaj i u toj zemlji nema zimskog perioda. Gradjani mogu da zive bezbjedno i mogu da grade zemlju koja ce pocivati na islamu a ne na nevjeri. To je ono sto NIgerijski muslimani zele i to je ono sto muci NIgerijske muslimane. Sigurno je da muslimani ne mrze krscane ali ni krscani ne mogu zivjeti u ovakvim uslovima. Oni nemaju svoju drzavu i ne mogu imati ono bogatstvo koje ima Nigerija. Kao muslimani oni bi mogli imati svoju cast i Nigerija bi vrlo brzo postala zemljom koja bi bila ekonomski lider Afrike. Zato draga braco mi moramo sieriti Islam i moramo nuditi krscanima prelazak u Islam. Jedini nacin da se zivi dobro je Islam i zato NIgerijski muslimani zele da zive u islamskoj drzavi gdje ce Islam biti zvanicna religija i gdje ce Islam od NIgerije se poceti siriti ka jugu Afrike. Naime, NIgerija je kljucna zemlja za Islam jer NNigerija je centar izmedju sjeverne u juzne Afrike tako da kad Nigerija postane Islamskom drzavom tada ce se islam prenijeti na Kamerunu i sve dalje kao Kongu, Gabonu i Juzno Africkoj Republici. Prirodno je da Afrika primi Islam i da Afrika postane Islamski kontinenrt koji ce biti utociste Islama i Poslanikovog s.a.v.s. sunneta.

Najnoviji članci

Kultura kletve i proklinjanja ashaba i majki vjernika kod šiija

0
Pustimo da sami šijitski autoriteti govore o svom ubjeđenju, ali bez tukje - pretvaranja! Pogledajte pogana ubjeđenja šiizma - idolopokloničke sekte koja se krije iza islama. Šije lažu i potom proklinju najveće svetinje islama.

Pratite nas na Facebooku

5,588LikesLikes