Reply To: Odg: Situacija u Siriji

#5993
Anonimno
Neaktivan

SUAHES
Nisam mislio na tebe nista. Drago mi je da si dosao da nauciss vise o Islamu, i molim Allaha da ti podari ispravno shvatanje Islama i da ti podari beriketa u tom znanju, da zivis i radis po tome znanju, i da ga na druge prenosis.

Na proslom forumu oni za koje smo sumnjali da su spojuni su najvise otvarali tema o dzihadu, to jest o sehidskim napadima je najcesce bilo, i mnogo je otvoreno rasprava na tim temama, i toliko je dokaza tim ljudima izneseno, i oni su i dalje ostali uporni u svome, i prepoznatljivu su po tome sto samo raspravljaju o dzihdskim temama, a na drugim temama se nikada ne mesaju.
Vreme je smutnje kada su se sve sorte nevjerstva okupile protiv Islama i muslimana, i uvidjeli su da ne mogu poraziti muslimane i istrebiti ih pa su odlucili da im ubiju vjeru. Jer ubistvo muslimana je sehadet na Allahovom putu, i to nije gubitak za covjeka, nego je to uspjeh, ali kada ti ubiju vjeru u tebi onda je to ono najgore sto te moze zadesiti. I zato oni rade na tome da muslimanima pomute njihovo svatanje vjere, jer znaju ako ubiju ideologiju dzihada kod muslimana da su ih moralno ubili i poslije za ostalo im nece biti tesko.

Molim Allaha da nam podari beriketa u novom forumu da ljude pozivamo u tewhid u obozavanje samo Allaha jednog i jedinog, jer nam je to cilj zbog kojeg smo na zemlji, i da ljude poducavamo sta je shirk i da ih od toga odvracamo kako bi sav ibadet samo Allahu posvetili.
Na nama je da prenosimo istinu, pa bujrum ko hoce neka je prihvati ko nece ne mora (kao sto rece shejh Nusret u emisiji u kojoj je gostovao).
Onaj ko je prihvati u svoju korist ce to uraditi a onaj ko je odbije sam ce sebi nastetiti, a Allahu nece nimalo nauditi.