Reply To: Odg: Situacija u Siriji

#5952
Anonimno
Neaktivan

Upravo tako brate suahes, brate panter nesmemo grubo reagovati prema nekome poput brata muamera, mozda brat nema dovoljno znanja i pravih informacija u vezi statusa drzava poput S. Arabije i Katara kao i Sirije ali to neznaci da on nije musliman sve dok ne vidimo ocigledan dokaz, cak i tada trebamo dobro analizirati sve.
Kao sto rekoh brate muamere jedini nacin da S.Arabija ili bilo ko drugi pomogne siriji je da pokrene dzihad u ime Gospodara svih svjetova da se oslobodi taguta i tagutske vlasti, uspostavi mehanizam zastite od uplitanja krscana i kao vrhunac i najveci uspeh jedne zajednice uspostava Sheriata koji ce se normalno zasnivati samo na Kuranu i sunnetu i nicemu vise.
A jedine drzava za koju se jasno moze reci da je sheriatska je pola i vise avganistana koju kontrolisu braca talibani i mudzahidi kao i oblasti u somaliji koje kontrolise Es Shebab, i oblast u iraku koju su mudzahidi ponosno nazvali Islamska drzava Irak.
Molim Gospodara svih svjetova da se iskreni sljedbenici ehli sunneta ujedine i pomognu braci mudzahidima u uspostavi Sheriata gde god stignu.
Zar ima neceg ljepseg na dunjaluku i vece slobode od slobode i ljepote koju pruza Sheriatska drzava, gde ce se svaki zakon, propis, regulativa, principi poslovanja, privreda, diplomatija, industrija itd zasnivati samo na Kuranu i sunnetu, gde ne postoji parlament, skupstina,, demonkratija, i ostali dedzalovi sistemi kontrole naroda vec samo Allahove odredbe i poslanikov s.a.w.s sunnet.