Reply To: Odg: Situacija u Siriji (vijesti, tekstovi, video, foto)

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Situacija u Siriji (vijesti, tekstovi, video, foto) Reply To: Odg: Situacija u Siriji (vijesti, tekstovi, video, foto)

#11326
AdminAdmin
Keymaster

Nastavljeno bombardovanje Halepa

Avion zračnih snaga sirijskog predsjednika Bashara al-Assada bombardovao je ulicu u kojoj se nalazili novinari agencije Anadolija u Halepu. Novinari su uspjeli snimiti i fotografisati svaki trenutak napada.

U napadu je oštećeno nekoliko zgrada u kojima su bili vojnici Slobodne vojske sirije i povrijeđeno je nekoliko civila.

Assadova vojska nastavlja s napadima u Halepu. Žrtve ovih avionskih napada najčešće su civili.

Ekipa agencije Anadolija, koja se nalazi u Halepu, svjedočila je napadu od samog početka u naselju Seyh Hidir. Avion Assadovih snaga prvo je osmatrao kako bi saznao gdje se nalaze vojnici Slobodnog vojske Sirije, a zatim je počeo bombardovati brigadu Fatih Sultan Mehmed, koja se koristi kao baza turkmenskih vojnika Slobodne vojske Sirije.

Nakon što je avion završio, napad je počeo vojni helikopter Assadove vojske čija meta su bile okolne kuće. Assadova vojska je svu noć gađala ovo naselje i iz topova. U napadu je povrijeđen veliki broj civila.

(Anadolija)

Najnoviji članci

Upitan je Allahov Poslanik alejhisselam, pa je odgovorio

0
Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, upitan je hoće li vjernici na Sudnjem danu vidjeti svoga Gospodara. Tada je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem,...

Pratite nas na Facebooku

5,582LikesLikes