Reply To: Odg: Situacija u Siriji (vijesti, tekstovi, video, foto)

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Situacija u Siriji (vijesti, tekstovi, video, foto) Reply To: Odg: Situacija u Siriji (vijesti, tekstovi, video, foto)

#12050

Anonimno

Kršćanska omladina pristupa Oslobodilačkoj vojsci Sirije

Većina pripadnika manjiskih zajednica u Siriji prelazi u redove opozicionih snaga Oslobodilačke vojske Sirije koja se odlučno odupire napadima vojske sirijskog režima Bashara al-Assada.

Pripadnici skupine kršćanske omladine poznatije kao “Brigada Ensarullah” izjavili su da će se pridružiti jedinicama Oslobodilačke vojske Sirije kako bi se zajedno oduprli napadima vojske sirijskog režima.

Ova omladinska skupina ističe da je cilj režima Bashara al-Assada da zbog vlastitih interesa uništi svakoga bez obzira na to kojoj vjeri ili sekti pripada, tako da je to rat usmjeren protiv čitavog sirijskog naroda.

Pripadnici “Brigade Ensarullah” napominju da je sirijski režim do sada ubio i veliki broj kršćana i uništio mnogo crkava, historijskih i kulturoloških monumenata, te stoga pozivaju svakoga bez obzira na vjeru i etničku grupu kojoj pripadaju da se zajedno bore do konačnog olsobođenja zemlje.

U Siriji živi blizu dva miliona kršćana koji čine osam posto ukupne populacije u toj državi.

(Anadolija)

Novo na naslovnoj