Reply To: Odg: Situacija u Siriji (vijesti, tekstovi, video, foto)

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Situacija u Siriji (vijesti, tekstovi, video, foto) Reply To: Odg: Situacija u Siriji (vijesti, tekstovi, video, foto)

#10363
Avatar
Anonimno

Sorry, nisam se ni predstavio prije prvog posta.
Inače nisam musliman, ali osjećam velike simpatije prema sirijskom narodu i njihovoj borbi. Srce mi je tužno kada vidim kako njihova djeca ginu od strane osoba čiji su umovi zatrovani mržnjom. Imam dosta prijatelja među muslimanima, pa čak i među vehabijama ili selefijama, iako vi ovdje stalno ističete da sa nevjernicima ne treba biti prijatelj. Ja poštujem one koji se drže svoje vjere i vjerno slijede Upute iz Kur'ana. Pročitao sam Kur'an na nagovor jednog prijatelja (za nekoliko dana) i iznenadio sam se koliko odiše mudrošću. Posebno sam se iznenadio da se dosta spominje Isus i njegova majka Marija. Nakon toga počeo sam drugačije razmišljati o islamu i muslimanima, jer vidim da vaša vjera i moja vjera imaju dosta dodirnih strana.

Novo na sajtu

Muslimanka

Žena muslimanka uvažava učinjeno joj dobro i zahvaljuje na njemu

Jedna od moralnih osobina iskrene žene muslimanke jeste i to da je čestita, da poštuje učinjeno joj dobro i da zahvaljuje na njemu onoj...
islamske teme kader

Podjela sunneta i hadisa

islamska historija

Bitka na Hunejnu

ahmadija

Sekta kadijanija (ahmedija)