Reply To: Odg: Slijepo slijeđenje uleme!

Nova naslovna forums Multimedija Islam video Slijepo slijeđenje uleme! Reply To: Odg: Slijepo slijeđenje uleme!

#8504
Avatar
Anonimno

Hajr akhi.. koliko sam te shvatio ti smatraš da je obaveza muslimanu da ukoliko po određenom pitanju dođe do razilaženja među učenjacima, da se pogledaju dokazi na osnovu kojih su učenjaci izgradili svoje stavove i prihvati ono mišljenje čiji su dokazi najpouzdaniji i najjači. ( ispravi me ako sam pogriješio ).
Ja ne kažem po pitanju slijepog slijeđenja postoji stav ehli-sunneta vel džemata i tvoj stav jer bi to automatski značilo da tvoj stav nije stav ehli – sunneta…

Ne znam šta da ti kažem ali se moram malo intenzivnije pozabaviti ovom tematikom. A po pitanju određenih stvari smatram da ovdje ima puno braće koja su u islamskom znanju a i praksi puno bolja i učenija od mene tako da se ponekad moram “mudro” povući. : )
A ovo “pa onda “mudro” napadneš s druge strane (obično iza leđa, ili sa strane)” stvarno nije bilo potrebno jer stičem utisak da me koristeći ovu konstrukciju predstavljaš kao nekakvog podmuklog insana koji eto napada sa leđa.

Da ti Allah da svako dobro

Novo na sajtu

sabr, sabur

Pronalaženje ravnoteže u vjeri

El-Hakim prenosi, sa autentičnim lancem prenosioca, da je resulullah, sallAllahu alejhi ve sellem, putovao sa svojim drugovima, kada je ptica zalepršala sa krilima iznad...