Reply To: Odg: Talibani napali zatvor, oslobodili 400 zatvorenika

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Talibani napali zatvor, oslobodili 400 zatvorenika Reply To: Odg: Talibani napali zatvor, oslobodili 400 zatvorenika

#8183
AvatarAnonimno
Neaktivan

Mislim da je ovo lose sto Americke trupe ostaju u Afganistanu jer sigurno je da su Amerikanci uvidjeli da nisu nista ucinili protiv Talibana i zele drzati Afganistan i stalnom protektoratu. Ipak ne vjerujem da ce Americke trupe smjeti da ostanu do 2024 godine jer talibani ce biti sve jaci i sve opasniji tako da su Talibani spremni na stalni rat sa Amerikom. Talibani imaju vecinu u Afganistanu i sigurno je da narod nece moci trpjeti Americke snage i predsjednik Karzai ce sve manje dobijati na podrsci naroda. Moze se desiti da zibije narodni ustanak gdje vise marionete nece postojati i gdje ce narod stati u odbrani Afganistana.
Iran primjecuje da mu prijeti sve veca opasnost od Amerike i prakticno Iran je opkoljen od Amerike. Iran nema podrsku Sunnija i sigurno je da Sunnije nece ucestvovati u podrsci Irana. Ipak to je za neku drugu temu.
Afganistan je zemlja u kojoj se vec odavno odvija rat i muslimani su se borili protiv Sovjetskog Saveza a sada protiv Amerike. Amerika nikada nece imati podrsku muslimana jer muslimani se nece pomiriti sa cinjenicom da im je zemlja okupirana. Siguran sam da Amerika ne moze donijeti mir Afganistanu osim ako se povuce iz Affganistana.

Najnoviji članci

Palestinski premijer o Trumpovom “sporazumu stoljeća”: Nije to mirovni plan za...

0
Palestinski premijer Mohammad Shtayyeh izjavio je da je najavljeni bliskoistočni mirovni plan američkog predsjednika Donalda Trumpa ustvari plan kojim Trump i izraelski premijer Benjamin...
islamske teme, islam, slike

Imovinsko osiguranje

Pratite nas na Facebooku

5,580LikesLikes