Reply To: Odg: Tema zakljucana a meni umanjena reputacija

Nova naslovna forums ISLAM Pitanja i odgovori o islamu Tema zakljucana a meni umanjena reputacija Reply To: Odg: Tema zakljucana a meni umanjena reputacija

#11039
AdminAdmin
Keymaster

AbdulWehhabLAB post=5756 wrote: Znas li o cemu je ovde problem zajko, “Nemoj se ti zanimavati sa tim temama ili sa tim Sherijatskim propisima poput TEKFIR posto ovo nije za svakoga ovo je samo za ULEMMAA.“. A jeste prvi rukun Sehadeta, ali kako da se mi oko ovoga slozimo.

Tekfir je prvi rukn šehadeta??? Čovjek koji ne klanja je kafir, a ovo je stav tek jednog malog djela uleme. Većina uleme (hanefije, šafije, malikije) nije protekfirila ostavljača namaza, pa ako je tekfir rukn šehadeta, onda ova ulema nema kod sebe islama.

Prvo sto ja nekom ko je nov u vjeri treba pricati jeste Tekfir pa posle Vjerba u jednog i jedinog Allaha.

Idi ti sa svojom Vjerbom, a nas ako ikako možeš (znam da ti je teško) ostavi na miru od tvojih umobolija. Ja ne znam kako da te ubjedim da ti i takvi sektaši poput tebe nisu ovdje dobrodošli. Budi bar malo kulturan pa nam nemoj više dolaziti.

A uskracivanje prava da covjek diskutira oko ovoj temi i jeste direktan napad na ovu nasu Vjeru.

Mi smo, ubjeđen sam, jedini ehli sunnetski forum na našim prostorima, a možda i u svijetu, koji je haridžijama dao punu slobodu da iznose svoje stavove. Pretraži stari forum pa ćeš se u ovo uvjeriti.

Međutim, nakon što se zabludjelom ukaže na pravi put, a on odbije slijeđenje istine, onda sa takvim nema više rasprave. Mnogi nas nazivaju tekfirovcima upravo zbog našeg foruma, na kome je toliko raspravljano o tekfiru, a onda nam dođu haridžije i kažu kako mi zapostavljamo propis tekfira.

Jedino što takvima kao ti možemo reći jeste: Selamen, selama (Mir vama)!

“A robovi Milostivoga su oni koji po Zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove, odgovaraju: ‘Mir vama!'” (Furqan, 63)

Najnoviji članci

Tajna koja se mora čuvati i tajna koju je obaveza otkriti

0
Zabranjeno je biti vjeroloman U hadisu se kaže: “Ne sjede zajedno oni ljudi koji nemaju međusobnog povjerenja."1 Sabit prenosi da je Enes kazivao: "Jednom, došao je...

Pratite nas na Facebooku

5,583LikesLikes