Reply To: Odg: Teorija bivšeg agenta CIA-e: Osama bin Laden nije ubijen, umro je 2006

#8633
AvatarAnonimno
Neaktivan

Ebu_Umer post=3032 wrote:
A evo i s kim se slažu izjave bifšeg agenta CiA-e .

TEHERAN 10. 05. 2011

PRESS .

Smjesan si brate sa ovim i nisi morao da ides tako daleko, mislim geografski jer ovako nesto si mogao uzeti sa avaza.Ali eto nek bude skonto sam sta je pisac hotio reci sa ovim.

Još ispade da je priča o pogibiji Bin Ladena lansirana uz obostrani dogovr, kako ti kažeš. Što znači da ti ne vjeruješ niti muslimanima, a ni kafirima, što me navodi na to da te pitam u čiji govor onda vjeruješ? Samo u svoj!?

Ovo je sarkastican odgovor , toliko o edebu.

Tako da svako kalkulisanje mimo zvaničnog stava mudžahida može da bude samo sumnja u mudžahide i potkopavanje njihovog autoriteta.

To je tvoje misljenje koje je zasnovano na pomenutoj cinjenici dok mene je kopkala misao proistekla iz hadisa doslovno prevedenog o cijem stepenu vjerodostojnosti zbilja neznam nista a u kojem se doslovno kaze :”Muslimanu se moze dasiti da pobjegne sa bojnog polja ali musliman ne moze slagati.”Strah sam po sebi moze doci iznenada i nekontrolisano dok nas jezik moze pricati samo ono sto mi zelimo i zato ja nisam ni pomislio da mudzahidi lazu nego su istinu rekli sejh Usama je sehidio. ali kad , gdje, kako … ? dali je to pomenuto ?

Allah te nagradio na nasihatu, ahi. Bez obzira koliko blizu ili daleko bio od istine

Zbilja nemozes zaobici … no comment !

Otkud ti tvrdnja da je pakistanska vlast skrivala šejha Usamu? Unazad nekoliko godina pomno pratim džihadske web sajtove i forume i nikada, ama baš nikada nisam čuo da je iko od braće ovo spomenuo. S druge strane, znam da je ova tvrdnja lansirana od strane CIA-e i mas medija, pa mi nije jasno, kako si je ti uzeo kao neprikosnovenu te na njoj izgradio svoj stav.
Ipak, ukazaću ti na nekoliko stvari po pitanju šejhovog skrivanja:
1. Ako želiš da se saktiješ od neprijatelja, sakrij se tamo gdje će te najmanje tražiti i gdje neće sumnjati da si se saktrio. U tom slučaju, Abotabad je primjer izuzetno inteligentnog poteza.
2. U pakistanskoj vojsci postoje ljudi koji vole šejha Usamu, stoga, ne bi me začudilo da je neko od njih i namjerno skrivao i štitio šejha Usamu, ali reći da ga je pakistanska vojska koja ratuje protiv mudžahida skrivala vođu mudžahida, ovo mi je u najmanju ruku smješno.

Dobro ali mi prvo moramo reci sta hocemo i koliko od koga da uzimamo.Da ne bude samo kad kafir nesto progovori pozitivno a on i dalje kafir moze i na naslovnu ako to meni stima, ja to gledam kao slijepost od koje se svi mi grozimo.Mi ne zelimo da se tjesimo tu i tamo nekim stvarima i dogadjajima mi ustvari moramo biti cvrsti na onome sto nam je cilj a ne da nam se zbog tih nekih utjeha na svaki sum dize kosa na glavi.

Uzet cu u opobzir recimo sto prenose da je sejh Usama preselio u akciji u pakistanu.
Pogledaj sad ako je ta ista cia uspjela da ga nadje u pakistanu pored obavjestajne sluzbe i institucija pakistana onda joj moras malo pridati na sumnji koju izlaze da je u sve to bila upleten vrh drzave pakistana za koji trenutno tvrdi da ne posjeduje dokaze u sta i ne sumnjam jer dokazati nesto tako je uistinu tesko.
Druga stvar ako gledam tvoju logiku skrivanja onda je sejh Zawahiri vjerovatno u americi dok ga nisu jos uspjeli naci.Tacniju lokaciju prepustam tebi.
I ovo su zbilja prazne price koje sebi covjek dozvoli da uopste polemise.A jos smjesnije izgleda da ti neko treba da prejudicira i kaze ako ne vjerujes u ovo ti si ….. do spominjanja menhedza !!

U islamu cilj ne opravdava sredstvo. Želiš li reći da bi mudžahidi obmanjivali ummet “ako zatreba”? Rat je varka i u njemu je dozvoljeno takticizirati i (za)varati NEPRIJATELJA, a ne muslimane. Misliš da bi mudžahidi objavili lažni audio snimak govora šejha Usame?

Kad sam mislio na montaze i lazna svjedocenja uvjek sam mislio na kafire, jer svima nam je dobro poznat hollywood ,. a Za mnoge lazne optuzbe koje su iskazivane od 2011 a koje su ustvari bile lazne potvore na mudzahide a koji su i tad neke od njih vjerovatno presutivali iz razloga sto su i njima isle u korist (unosile su strah,stvarale popularnost, dizale ugled mudzhida u ocima iskrenih muslimana).

Prica o preseljenju sejha Usame nije nastala nakon price o njegovom sehadetu u pomenutoj akciji nego dosta prije toga

Da, mnogo ranije, a među prvima je ovu priču ispričala Benazir Buto, koja je bila agent CIA-e.

Informacija je primljena k znanju?

Možeš li spomenuti ime bar jednog od njih. Toliko iščitanog materijala, ali nikada ne pročitah ovu informaciju.

Za razliku od onih koji dosta citaju ja se ne mogu bas pofaliti tim atributom, vjerovatno zbog nacina i uloge koju vrsim u svojoj porodici ali eto slucajno sam gledao clanak na temu gdje treci clan i jedini prezivjeli mudzahid iz pratnje sejha Usame, iznosi strah i zebnju da cia zeli da ga likvidira jer je ostao on kao jedini svjedok i prezivjeli iz pratnje koji ujedno poznaje i lokaciju gdje je sejh ukopan?.Vjerujem da je sigurno jos neko bio u prilici da cita o tome a zaista se trenutno ne mogu sjetiti gdje sam to citao.Mislim da to nece biti veliki problem posto nekad i klix,avaz … vaze za mjerodavne ?

Nema svrhe da bilo sta dalje napisem iz strha da nedao Allah necu i ja dobiti boles, zaljubljenosti u svoj govor a koja je koliko vidimo neke odvela do te mjere da su se vidjeli kao predsjednici (srbije).

Priznajem da Ja nisam bio u pravu. Ostavljam ovu raspravu koju sam uzeo da polemisem iz razloga sto sam vidio da danas i nije sve bas tako crno – bijelo.

Happy Now ?

Esselamu alejkum

Najnoviji članci

Kultura kletve i proklinjanja ashaba i majki vjernika kod šiija

0
Pustimo da sami šijitski autoriteti govore o svom ubjeđenju, ali bez tukje - pretvaranja! Pogledajte pogana ubjeđenja šiizma - idolopokloničke sekte koja se krije iza islama. Šije lažu i potom proklinju najveće svetinje islama.

Pratite nas na Facebooku

5,588LikesLikes