Reply To: Odg: Teorija bivšeg agenta CIA-e: Osama bin Laden nije ubijen, umro je 2006

#8592
AvatarAnonimno
Neaktivan

@RPG
Izgleda da ti nisi mene razumijo kad sam rekao da je moja masta i zelja drugacija od onoga sto mi se trenutno vrti po glavi.Ja bih svakako volio da Mudzahidi raspolazu daleko vecim vojnim resursima i da su vec uspostavili serijat ne samo u afganistanu nego i sire ali da se mi vratimo trenutnom stanju.
Dogadjaji i stvarnost koji se namecu jedan za drugim cesto ukazuju na drugaciju sliku prikazivanja stvarnosti.Volio bih kada bi mi ti mozda mogao da objasnis po kojoj je logici pakistanska vlast skrivala sejha Usamu kad i sami znamo kako se ta ista vlast odnosi prema Mudzahidima.
Po nekom mom misljenju jedna takva cinjenica mora ukazivati na neke tajne kompromise i to one vlasti za koju mi kazemo da je pro kafirski orijentisana, dok je ona istovremeno pruzala zastitu i utociste sejhu Usami.
Isto tako po kojoj logici ja nemogu da sumnjam u ono sto mi se video-audio prezentira kad su ljudi 70 godina pravili film u koji je do skora vjerovalo citavo covjecanstvo,nadam se da znas na sta mislim(Neil Armstrong).Ja ne sumnjam u mudzahide SubhanAllah, nego govorim o ulozi i nacinu mozda putem kojeg oni mozda vide da mogu ostvariti lakse postavljeni cilj.
Ja jos nisam cuo validan izgovor putem kojeg je uistinu nakon toliko zrtava i sredstava Amerika u mogucnosti opravdati jedan ovakav potez povlacenja, do prazne price o nekom pronalasku krivca za trenutni rat.
Prica o preseljenju sejha Usame nije nastala nakon price o njegovom sehadetu u pomenutoj akciji nego dosta prije toga, a isto tako tvorila je se na iskazu brace koja su bila u njegovom objezbedjenju (Mudzahida).
Mozda se ovdje u citavom slucaju radi o tome da se manjim zlom otkloni vece zlo,a svojim “subhama” ja nisam ni za trenutak pomislio da mudzahidi “lazu”.To je ustvari bio iskaz tvoje povrsnost u razumjevanju mog posta i situacije a koja se izgleda ne moze samo podjeliti na dvoje.
I jos samo da dodam jedan mali nasihat ako mozea radi se o stvari koju sam primjetio kad tebe @RPG.Mozda nekad za ubuduce ti bude od koristi:
Nemoj HITITI ahi, jer cesto ishitreno i povrsno djelujes ovdje na forumu.
Ne trazi se ovdje da ti sto brze odgovaras, niti si uvjek ti direktno prozivan po svakom pitanju.Govorim ti to iz razloga sto tvoj nastup ovdje ima ulogu kadije i u tom slucaju se od tebe ne ocekuje povrsnost nego nasuprot tome cvrstina argumenata i nepobitnost istih, dok mi u samoj ovoj temi imamo dosta stvari tipa rekla-kazala.
Probaj makar za malo ostaviti nesto ustranu kako nebi razbuktavao nesto sto ce se svakako samo po sebi ugasiti…

Najnoviji članci

Zlatna sredina

0
Rekao je Wehb: „Sve ima dva kraja i sredinu. Uhvatiš li se za jedan kraj, drugi će se nakositi, ali uzmeš li sredinu, oba kraja će biti uravotežena. Drži se uravnotežene sredine u svim stvarima“.

Pratite nas na Facebooku

5,589LikesLikes