Reply To: Odg: Teorija bivšeg agenta CIA-e: Osama bin Laden nije ubijen, umro je 2006

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Teorija bivšeg agenta CIA-e: Osama bin Laden nije ubijen, umro je 2006 Reply To: Odg: Teorija bivšeg agenta CIA-e: Osama bin Laden nije ubijen, umro je 2006

#8589
AdminAdmin
Keymaster

Mu_hadzir post=2980 wrote: Zadnja desavanja i najavljeno povlacenje iz afghanistana zbilja su me navela na neke sumnjicave pretpostavke vezane za gore pomenuti slucaj a koje cu probati navesti u nastavku texta.

1.Al kaida je potvrdila sehadet sejha Usame.Ne navodeci detalje, kad i kako (ukoliko se varam, molim da me ispravite !! ).
2.Recimo da su svu tu pricu Ameri izmislili. Al kaida bi imala priliku da iskoristila i razotkrije jednu od najvecih lazi desetljeca.(postojao medjusobni dogovor ?? )
4.Ako je sejh Usama preselio 2006 zasto je Alkaida to zelila da presuti( …narusavanje ugleda i simbola otpora ??)
5.Akcija i upad (odradjen filmski da bi nedugo zatim se desio pad halikoptera sa glavnim ulogama ??)
6.Povreda suveriniteta Pakistana i zategnutost odnosa (iscenirana ??)
7.Citao sam o pritvoru i deportaciji ali jois uvjek nista o izjavama “clanova” obitelji ( dobivanje na vremenu, placena sutnja ??)
8.Povlacenje iz afganistana (politika za svjetsko i domace trziste, ustvari pregrupisavanje i preseljenje sukoba ??)
9.Tolike nejasnoce u cjelom slucaju koji je uspio da dozivio i neki zavrsetak (.. moguce je bilo izvesti samo uz obostran dogovor ??)
10.Da je se to uistinu desilo onako kako su prepisivali i prenosili “svjetski medi”( djeci bi u skolama vec bio prikazivan live snimak akcije i to odmah posle filma Neil Armstrong-ove setnje po mjesecu )
itd.. To bi bile neke od stvari koje se trenutno vrte po mojoj glavi, mada su moje zelje i moja masta daleko iznad ovog a Allah najbolje zna.

Moram ti reći, ahi, da imaš bujnu maštu. Prema onome što pišeš, ti iznosiš sumnje u obje verzije i onu od mas medija, ali i od Al-Kaide. Ispravi me ako griješim. Ako je Bin Laden umro 2006. godine kako je onda uspio da u više navrata nakon “svoje smrti” pošalje poruku svijetu u kojoj su aktuelni podaci? Iz kabura? Zadnja njegova poruka je objavljena 2011 godine, nakon pogibije koju je priznalo i potvrdilo vođstvo Al-Kaide. U poruci se spominje arapsko proljeće, a arapsko proljeće sigurno nije počelo 2006., tako da pada u vodu eventualna teorija da je poruka snimljena 2006. godine ili prije.

Još ispade da je priča o pogibiji Bin Ladena lansirana uz obostrani dogovr, kako ti kažeš. Što znači da ti ne vjeruješ niti muslimanima, a ni kafirima, što me navodi na to da te pitam u čiji govor onda vjeruješ? Samo u svoj!?

Komanda Al-Kaide je javno potvrdila šehadet šejha Bin Ladena, a potvrda je došla tek nekoliko dana nakon što je u mas medijima objavljeno da je Bin Laden ubijen, što znači da je vijest prvo provjerena i da se nije mogla provjeriti i objaviti. Vijest su direktno ili indirektno potvrdili i mnogi učenjaci i daije,a oni to nisu mogli bez provjerenih informacija. Tako da svako kalkulisanje mimo zvaničnog stava mudžahida može da bude samo sumnja u mudžahide i potkopavanje njihovog autoriteta.

Najnoviji članci

Palestinski premijer o Trumpovom “sporazumu stoljeća”: Nije to mirovni plan za...

0
Palestinski premijer Mohammad Shtayyeh izjavio je da je najavljeni bliskoistočni mirovni plan američkog predsjednika Donalda Trumpa ustvari plan kojim Trump i izraelski premijer Benjamin...
islamske teme, islam, slike

Imovinsko osiguranje

Pratite nas na Facebooku

5,580LikesLikes