Reply To: Odg: Teorija bivšeg agenta CIA-e: Osama bin Laden nije ubijen, umro je 2006

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Teorija bivšeg agenta CIA-e: Osama bin Laden nije ubijen, umro je 2006 Reply To: Odg: Teorija bivšeg agenta CIA-e: Osama bin Laden nije ubijen, umro je 2006

#8623
AvatarAnonimno
Neaktivan

A evo i s kim se slažu izjave bifšeg agenta CiA-e .

TEHERAN 10. 05. 2011

PRESS

Teorija zavere – Iranski obaveštajci imaju dokaze da SAD lažu da su ubile vođu Al Kaide
Bin Laden je ranije umro od bolesti

Šef iranskih obaveštajnih službi Hejdar Moslehi optužio je SAD da lažu o smrti Osame bin Ladena. On tvrdi da ima dokaze da je vođa Al Kaide mnogo ranije umro od bolesti.

Moslehi je iranskoj agenciji ISNA rekao da obaveštajne službe Irana poseduju tačne informacije i pouzdana i značajna dokumenta koja se odnose na smrt Osame bin Ladena.

– Ako su SAD zaista uhvatile i ubile Bin Ladena, zašto ga nisu pokazali svetu? Zašto su ga bacili u more – upitao je Moslehi.

On misli da SAD vešću o smrti Bin Ladena pokušavaju da zasene pobune koje se događaju na Bliskom istoku i u severnoj Africi, kao i katastrofalnu ekonomsku situaciju u državi.

Uprkos svim sumnjama, koje dolaze sa različitih strana, Amerika se trudi da uveri svet da je u akciji „mornaričkih foka” 1. maja ubijen najtraženiji terorista.

Predsednik SAD Barak Obama dao je intervju u kojem je naveo da je uživo praćenje akcije iz Bele kuće za njega bilo najdužih 40 minuta u životu. On je istakao da je cela situacija bila vrlo napeta jer su oni u Beloj kući mogli sve samo da posmatraju i da čekaju. Situaciju je uporedio i sa svojom ćerkom dok je bila stara tek tri meseca.

– Posmatranje akcije u Osaminoj rezidenciji bilo je najdužih 40 minuta u mom životu. Jedini izuzetak mogao bi da bude vreme kad je moja ćerka Saša imala meningitis i dok sam čekao doktora da mi kaže da li će ona biti u redu – ispričao je Obama.

On je dodao da su obavili DNK analize i da su apsolutno sigurni da su ubili šefa Al Kaide. Američki predsednik je rekao i da njegova administracija mora da bude oprezna sa fotografijama ubijenog Osame jer postoji velika opasnost za američku nacionalnu bezbednost.

Predsednik SAD je naveo da još nema dokaza da su pakistanske snage pomogle u skrivanju Bin Ladena, ali da istraga o tome traje.

S druge strane, pakistanski zvaničnici negiraju da je bilo ko iz vrha države štitio teroristu i juče su objavili da su pokrenuli istragu o tome kako je Bin Laden mogao da se krije godinama u Abotabadu, a da njihove obaveštajne službe ništa o tome ne znaju.

Najnoviji članci

Palestinski premijer o Trumpovom “sporazumu stoljeća”: Nije to mirovni plan za...

0
Palestinski premijer Mohammad Shtayyeh izjavio je da je najavljeni bliskoistočni mirovni plan američkog predsjednika Donalda Trumpa ustvari plan kojim Trump i izraelski premijer Benjamin...
islamske teme, islam, slike

Imovinsko osiguranje

Pratite nas na Facebooku

5,580LikesLikes